Aktivistit löysivät suomalaisen 25 tonnin hydraulivasaran pakotteiden alaiselta Krimin siltatyömaalta – Laitteen valmistanut yhtiö: ”Meillä ei ole tähän osaa eikä arpaa” - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Aktivistit löysivät suomalaisen 25 tonnin hydraulivasaran pakotteiden alaiselta Krimin siltatyömaalta – Laitteen valmistanut yhtiö: ”Meillä ei ole tähän osaa eikä arpaa”

Junttan-yhtiön toimitusjohtajan mukaan pakotteiden alaisella työmaalla on vuosia sitten Australiaan myyty junttauslaite.

Venäjä rakentaa Krimille Venäjän Tamanin niemimaan ja Krimin yhdistävää rautatie- ja maantiesiltaa. Kuva: PAVEL REBROV / Reuters

Julkaistu: 7.9.2017 15:21

Ukrainalaiset aktivistit ovat löytäneet pakotteiden alaiselta Kertšinsalmen siltatyömaalta suomalaisen jättivasaran ja sitä käyttävän voimayksikön. Asiasta kertoivat keskiviikkona ukrainalaiset ja venäläiset tiedotusvälineet.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat asettivat venäläisiä yrityksiä, poliitikkoja ja liikemiehiä pakotelistoille sen jälkeen, kun Venäjä oli miehittänyt Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan 2014. Pakotteisiin liitettyjen vientirajoitusten mukaan Krimin liikenneyhteyksien rakentamiseen ja kehittämiseen tarkoitettujen laitteiden vienti on kielletty.

Seuraa uutisia tästä aiheesta