EU-komissaari WSJ:lle: Trumpin hallinto ei vetäydykään Pariisin ilmastosopimuksesta – Valkoinen talo kiistää, että Yhdysvallat olisi muuttanut mieltään - Ulkomaat | HS.fi

EU-komissaari WSJ:lle: Trumpin hallinto ei vetäydykään Pariisin ilmastosopimuksesta – Valkoinen talo kiistää, että Yhdysvallat olisi muuttanut mieltään

EU:n ilmastokomissaari kertoi Wall Street Journalille, että Yhdysvaltojen hallinto ei sittenkään aikoisi vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Uutistoimisto AFP:n mukaan Valkoisen talon lehdistöpäällikkö kuitenkin kiisti, että Yhdysvallat olisi muuttanut mieltään.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkusti perjantaina New Jerseyn Bedminsteriin.­

17.9.2017 0:24 | Päivitetty 17.9.2017 1:31

Yhdysvallat ei aiokaan vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta eikä neuvotella sopimusta uusiksi, vaan yrittää ”tarkistaa sen ehtoja”, kertoo yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal.

Lehden mukaan EU:n ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañete kertoi, että Trumpin hallinnon viranomaiset olivat ilmoittaneet asiasta lauantaina Kanadan Montrealissa järjestetyssä kansainvälisessä ministerikokouksessa, jota johtivat Kanada, Kiina ja EU.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat