Kiina ei enää halua opettaa pohjoiskorealaisille mitään, mistä saattaisi olla apua ydinpommin rakentamisessa – Yliopistojen fysiikan opiskelijat erityistarkkailussa - Ulkomaat | HS.fi

Kiina ei enää halua opettaa pohjoiskorealaisille mitään, mistä saattaisi olla apua ydinpommin rakentamisessa – Yliopistojen fysiikan opiskelijat erityistarkkailussa

Pohjois-Korean kansalaisten pääsyä yliopistoihin rajoitetaan Kiinassa. ”Vähän kuin opettaisi miestä nostamaan kiven, jotta hän heittää sillä opettajaansa.”

Pohjois-Korean ydinaseohjelmaan kuuluu ohjusten ja ydinkärkien kehitystä. Viimeisimmän ohjuskokeen Pohjois-Korea teki 16. syyskuuta. Kuva on Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston välittämä, eikä sen kuvauspäivä ole tiedossa.

20.9.2017 14:29

Peking

Kiina ei halua opettaa pohjoiskorealaisille mitään sellaista, mistä Pohjois-Korean ydinohjelma saattaisi hyötyä.

Osa kiinalaisyliopistoista on alkanut rajoittaa pohjoiskorealaisten opiskelijoiden sisäänottoa, kertoo useita yliopistolähteitä haastatellut South China Morning Post. Pohjoiskorealaisten stipendihakemuksista on asetettu mustalle listalle Korean niemimaan kriisin takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat