Kiistelty kuutta muslimimaata koskeva maahantulokielto umpeutuu – Trumpilta odotetaan päätöstä uusista rajoituksista - Ulkomaat | HS.fi

Kiistelty kuutta muslimimaata koskeva maahantulokielto umpeutuu – Trumpilta odotetaan päätöstä uusista rajoituksista

Sunnuntaina umpeutuvan kiellon tilalle on mediatietojen mukaan suunniteltu eriasteisia toimia. AFP:n mukaan viranomaiset ovat vihjanneet, että ne voisivat koskea useampaakin kuin alkuperäisiä kuutta maata.

Kuuden maan kansalaisia koskeva maahantulokielto päättyy tänä viikonloppuna. Kansainvälisen lennon matkustajia saapui kesäkuussa Washingtoniin Dulles’n lentokentälle.­

23.9.2017 15:16

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin asettama, kuuden muslimimaan kansalaisia koskeva maahantulokielto umpeutuu sunnuntaina. Nyt presidentiltä odotetaan päätöstä siitä, millaisilla toimilla kiistelty kielto korvataan.

Valkoinen talo on vähäsanainen suunnitteilla olevista toimista, mutta useat uutislähteet kertoivat perjantaina, että umpeutuvan maahantulokiellon tilalle odotetaan uusia, maakohtaisesti räätälöityjä rajoitteita. Viranomaiset vihjasivat uutistoimisto AFP:n mukaan, että ne voisivat koskea useampaakin kuin kuutta maata.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat