Jäämerellä purjehtinut tutkimusryhmä kertoo löytäneensä yllättäen muovia keskeltä avomerta – se kertoo siitä, kuinka pitkälle muovisaaste on levinnyt

Löytö on hyvin vähäinen verrattuna esimerkiksi Tyynellämerellä kelluviin jätelauttoihin. Silti havainto kertoo siitä, kuinka ihmisten jälkeensä jättämä muoviroska on ulottumassa maapallon kaukaisimpiinkin kolkkiin, brittilehti Guardian kertoo.

Jääkarhu käveli jäälautalla Baffinin lahdella Kanadassa 2008. Muovisaaste uhkaa pohjoisten merialueiden herkkää ekosysteemiä.

24.9.2017 16:29

Pohjoisella Jäämerellä purjehtinut tutkija- ja seikkailijaryhmä on löytänyt muovia läheltä maapallon pohjoisimpia kolkkia, noin 1 600 kilometrin päästä Pohjoisnavasta, kertoo brittilehti Guardian.

Kansainvälisen ryhmän tavoitteena oli alun perin päästä purjeveneillä Pohjoisnavalle. Tästä tavoitteesta ei tullut mitään, mutta matkan varrella tehtyjen havaintojen joukossa oli jotain yllättävää. Jäämeren keskiosissa, satojen kilometrien päästä rannasta olevilla jäälautoilla lojui outoja kappaleita. Ne olivat ilmeisesti muoviroskista peräisin olevaa polystyreenia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat