Vihaiset malawilaiset jahtaavat vampyyreja: Seitsemän ihmisen kuoltua presidentti julisti ulkonaliikkumiskiellon ja YK veti henkilökuntansa pois - Ulkomaat | HS.fi

Vihaiset malawilaiset jahtaavat vampyyreja: Seitsemän ihmisen kuoltua presidentti julisti ulkonaliikkumiskiellon ja YK veti henkilökuntansa pois

YK on vetänyt henkilökuntansa Malawin ja Mosambikin rajaseudulta. Syynä ovat väkijoukot, jotka ovat surmanneet jo seitsemän ihmistä jahdatessaan taikauskoisesti ”vampyyreita”.

Malawin presidentti Peter Mutharika vakuutti tiistaina, että seitsemän ihmisen kuolemat tutkitaan perinpohjaisesti. Kuvassa presidentti Mutharika pitää puhetta Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa New Yorkissa 20. syyskuuta.

11.10.2017 13:00

YK on vetänyt avustushenkilökuntansa pois kahdelta alueelta Malawissa ja hallitus julistanut öisen ulkonaliikkumiskiellon. Syy on yllättävä – paikallisten ihmisten ”vampyyrijahti”.

Jo seitsemäs ihminen alle kuukauden aikana sai surmansa maanantaina, kertoo uutistoimisto AFP. Vihainen ihmisjoukko hyökkäsi kehitysvammaisen miehen kimppuun tämän oltua liikkeellä pimeän aikaan. Malawin poliisin tiedottaja Lloyd Maidan mukaan väkijoukko oli epäillyt miehen vain esittäneen kehitysvammaista ja etsineen ihmisverta juotavaksi rituaaleihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat