Venäjä pyyhki pölyt Neuvostoliiton propagandatyökalusta: Tänään alkavalla nuorisofestivaalilla vastustetaan imperialismia melkein kuin kylmän sodan aikaan

Myös presidentti Vladimir Putin aikoo vierailla 19. maailman nuorten ja opiskelijoiden festivaaleilla Sotšissa. Tällä kertaa viesti suuntautuu lähinnä venäläisille.

Yhdeksännentoista maailman nuorten ja opiskelijoiden festivaalin aloittavaa karnevaalikulkuetta harjoiteltiin Moskovassa viime keskiviikkona. Festivaali on suoraa jatkumoa Neuvostoliiton aikaisille propagandafestivaaleille.

14.10.2017 13:15

Venäjä on kaivanut naftaliinista neuvostoaikaisen propagandatapahtuman nimeltä Maailman nuorten ja opiskelijoiden festivaali. Uusin nuorisofestivaali alkaa lauantaina Moskovassa ja jatkuu sunnuntaista alkaen Sotšissa.

Tapahtuma on suoraa jatkumoa Neuvostoliiton ja muiden sosialistimaiden järjestämistä nuorisofestivaaleista kylmän sodan ajalta. Festivaaleja alettiin järjestää pian toisen maailmansodan jälkeen, ja nyt on vuorossa yhdeksästoista nuorisofestivaali.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat