Saudi-Arabian kruununprinssi jatkoi yllättäviä uudistuksia ja hyökkäsi vanhoillista valtakoneistoa vastaan – ”Olemme palaamassa maltillisen islamin maaksi” - Ulkomaat | HS.fi

Saudi-Arabian kruununprinssi jatkoi yllättäviä uudistuksia ja hyökkäsi vanhoillista valtakoneistoa vastaan – ”Olemme palaamassa maltillisen islamin maaksi”

Saudi-Arabia sijoittaa 425 miljardia euroa Israelia suurempaan erityistalousalueeseen, joka ulottuu Jordaniaan ja Egyptiin.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammed bin Salman (oik.) nimitti tiistaina saksalaisen Klaus Kleinfeldin johtamaan suuren erityistalousalueen perustamista Punaisenmeren rannoille.

24.10.2017 19:07

Saudi-Arabian nuori ja vaikutusvaltainen kruununprinssi Muhammed bin Salman teki tiistaina hämmästyttävän suorin sanoin pesäeroa maansa äärivanhoilliseen valtakoneistoon.

Muhammed, 32, sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että hän haluaa maansa siirtyvän viimein eteenpäin vuodesta 1979. Tällä hän viittasi poliittisen islamin ja fundamentalismin nousuun Saudi-Arabiassa sen jälkeen, kun maallisista uudistuksista, kuten television sallimisesta ja tyttöjen kouluttamisesta, tunnettu kuningas Faisal salamurhattiin vuonna 1975.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat