Raiskauslaki uusiksi, ”törkimyslistat” ja miehet keskusteluryhmiin miettimään tekojaan – Ruotsissa #metoo sai aivan eri mittasuhteet kuin Suomessa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Raiskauslaki uusiksi, ”törkimyslistat” ja miehet keskusteluryhmiin miettimään tekojaan – Ruotsissa #metoo sai aivan eri mittasuhteet kuin Suomessa

#Metoo-kampanja paisui jättimäisiin mittasuhteisiin Ruotsissa. Nyt paikalliset vaikuttajat kertovat, mitä keskustelusta seuraa. Ruotsiin esitetään muun muassa aiempaa tiukempaa ja suostumukseen perustuvaa raiskauslakia.

Seksuaalista häirintää, kaltoinkohtelua ja väkivaltaa vastaan järjestettiin #metoo-mielenosoitus Sergelin torilla Tukholmassa 22. lokakuuta.

Julkaistu: 5.11.2017 2:00, Päivitetty 5.11.2017 16:12

Tukholma

Mediamyllytys on jatkunut nyt jo viikkoja. Ihmiset ovat osoittaneet tuhatpäin mieltään kaduilla. Ahdistelijoita on hyllytetty ja erotettu työpaikoillaan. Ministerit ovat luvanneet yhä tiukempia toimia.

Lokakuun alussa elokuvamoguli Harvey Weinsteinin ahdistelusyytöksistä käynnistynyt kansainvälinen #metoo-kampanja on saanut Ruotsissa äärimmäisen suuret mittasuhteet, selvästi suuremmat kuin esimerkiksi Suomessa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat