Pyöräaktiivi Perttu Ratilainen muutti Berliiniin ja loi itselleen elannon saasteettoman liikenteen pohtimisesta –”Teimme töitä puolitoista vuotta ilman rahaa” - Ulkomaat | HS.fi

Pyöräaktiivi Perttu Ratilainen muutti Berliiniin ja loi itselleen elannon saasteettoman liikenteen pohtimisesta –”Teimme töitä puolitoista vuotta ilman rahaa”

Outokummusta lähtöisin oleva Ratilainen, 40, suunnittelee Berliiniin uudenlaista pyörätiekonseptia ja miettii sitä, millaisia voisivat olla tulevaisuuden päästöttömät suurkaupungit. Liikkuminen maailman metropoleissa mullistuu nyt vauhdilla.

Perttu Ratilainen kehittää Berliinissä urbaania pyöräilykaistaa Radbahnia Berliinin vanhimman metrolinjan U1:n rakenteiden alle.­

13.11.2017 12:48

Berliini

Joskus idea on niin hyvä, että sen nousukiito yllättää myös ideoijat. Niin kävi kävi Berliinissä toissa kesänä. Berliinissä asuva suomalainen yrittäjä Martti Mela sai oivalluksen siitä, miten parantaa Berliinin pyöräreittejä – ja siksi Perttu Ratilainen, 40, käyttää nykyisin huomattavan osan työajastaan pohtiakseen tulevaisuuden kaupunkien liikkumiskokemuksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat