Toimittaja Erkka Mikkonen joutui Venäjän silmätikuksi kysymyksellään Tšetšenian homoista, ja ystävät pelkäsivät hänen henkensä puolesta – ”Ajattelin sitä vähän niin kuin kevennyksenä” - Ulkomaat | HS.fi

Toimittaja Erkka Mikkonen joutui Venäjän silmätikuksi kysymyksellään Tšetšenian homoista, ja ystävät pelkäsivät hänen henkensä puolesta – ”Ajattelin sitä vähän niin kuin kevennyksenä”

Yleisradion toimittaja Erkka Mikkonen nostatti kohun kysymyksellä Tšetšenian homovainoista. Kahdeksan Venäjän-vuoden jälkeen toimittajalla on uusi suunta. ”Moskova on muuttunut täysin”, hän sanoo.

Erkka Mikkonen jättää kotikulmat Moskovassa, muuttokuorman pakkaaminen on jo menossa.

27.11.2017 10:24

Onko koskaan tullut mieleen, kuinka venäläiskirjailija Leo Tolstoi kuvattiin 1900-luvun alun venäläisissä kasvissyöjien lehdissä? Ei se mitään, Erkka Mikkonen, 34, on selvittänyt senkin.

”Venäjällä ilmestyi 1900-luvun alussa kaksi kasvissyöjien lehteä”, Mikkonen selvittää moskovalaiskahvilassa Kurskin aseman liepeillä. ”Tolstoita pidettiin jonkinlaisena kasvissyöntiliikkeen johtajana. Hän oli innostunut asiasta eettisin perustein. Tolstoi ajatteli, että lihansyönnin lopettaminen on ensimmäinen askel matkalla kohti taivasta.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat