Raportti: Muslimien osuus Euroopan väestöstä voi yli kaksinkertaistua vuoteen 2050 mennessä – se kasvaa, vaikka maahanmuutto loppuisi täysin - Ulkomaat | HS.fi

Raportti: Muslimien osuus Euroopan väestöstä voi yli kaksinkertaistua vuoteen 2050 mennessä – se kasvaa, vaikka maahanmuutto loppuisi täysin

Jos turvapaikanhakijoita saapuisi viime vuosien tahtiin, muslimien osuus saattaisi lähes kolminkertaistua. Tulijoiden määrä on kuitenkin jo taittunut niin sanotun pakolaiskriisin jälkeen.

Muslimit osallistuivat perjantairukoukseen Clichyn kunnantalon ulkopuolella Pariisin laitamilla huhtikuussa, kun paikallisviranomaiset olivat sulkeneet muslimien tavallisen kokoontumispaikan.

30.11.2017 18:18

Islaminuskoisten osuus Euroopan väestöstä luultavasti yli kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä, kertoo yhdysvaltalaisen Pew Research Center -ajatushautomon raportti.

Tutkimuksessa Euroopaksi määriteltiin EU-maat sekä Norja ja Sveitsi. Kesällä 2016 alueella asui arviolta 25,8 miljoonaa muslimia, mikä oli 4,9 prosenttia kokonaisväestöstä. Vielä vuonna 2010 muslimeja oli arviolta 19,5 miljoonaa eli 3,8 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat