Ruotsin hallitus esittää suostumukseen perustuvaa raiskauslakia #metoo-liikehdinnän seurauksena – ”Jos miesten väkivalta naisia kohtaan aiotaan saada loppumaan, on miesten muututtava” - Ulkomaat | HS.fi

Ruotsin hallitus esittää suostumukseen perustuvaa raiskauslakia #metoo-liikehdinnän seurauksena – ”Jos miesten väkivalta naisia kohtaan aiotaan saada loppumaan, on miesten muututtava”

Sunnuntaina esitellyssä lakiehdotuksessa lähtökohtana on, että seksi perustuu aina vapaaehtoisuuteen. ”Seksin on oltava vapaaehtoista ja jollei niin ole, on se laitonta”, sanoi pääministeri Stefan Löfven TT:n mukaan tiedotustilaisuudessa.

Seksuaalisen häirinnän, kaltoinkohtelun ja väkivallan vastainen #metoo-mielenosoitus järjestettiin Sergelin torilla Tukholmassa 22. lokakuuta.­

17.12.2017 14:53

Tukholma

Ruotsin hallitus ehdottaa #metoo-liikehdinnän seurauksena raiskauslain uudistamista. Sunnuntaina esitellyssä lakiehdotuksessa lähtökohtana on, että seksi perustuu aina vapaaehtoisuuteen.

Nykyisin raiskauksiksi voidaan lukea tapaukset, joissa on käytetty väkivaltaa tai uhkailua tai joissa uhri on esimerkiksi tiedoton tai muutoin alttiissa asemassa. Vastaisuudessa myös suostumuksen puute voisi johtaa raiskaustuomioon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat