Japanilainen idoli­kulttuuri takoo rahaa vihjailemalla nuorten tyttöjen seksuaalisuudella – Mutta miten pari­kymppisistä tamperelaissiskoista tuli japanilais­miesten ihailemia tähtiä?

Tamperelaissiskokset muuttivat Tokioon idoleiksi, joita ihaillakseen aikuiset miehet jättävät työpaikkojaan ja kuluttavat tuhansien eurojen edestä rahaa. ”Länsimediassa tämä on esitetty sukupuolisortona, alaikäisten hyväksikäyttönä ja työehtojen rikkomisena, mitä se ei 99 prosentissa tapauksista ole”, sanoo helsinkiläinen Riku, joka on käynyt lähes 80 idolitapahtumassa Japanissa.

Petra (vas.) ja Noora Sirolan päätyö Japanissa oli esiintyä kuuluisan paikallisen idolin, Pinkyn, kanssa.

29.12.2017 2:00 | Päivitetty 29.12.2017 8:39

”Mitä ihmettä minä juuri luin?”

Se oli ensimmäinen ajatus, kun tamperelainen kauppatieteiden opiskelija Noora Sirola, 23, tarkasteli kanji-merkeillä kirjoitettua sähköpostia tokiolaiselta Dearstage-nimiseltä yritykseltä.

Viestissä Sirolaa pyydettiin siskonsa Petran,20, kanssa Japaniin töihin. Vajaa vuosi yhteydenoton jälkeen siskokset kiersivätkin jo Japania idoleina, eräänlaisina japanilaisen popkulttuurin tuotteina. He esiintyivät tuhansille faneille tokiolaisilla festivaaleilla, ja fanit maksoivat yhteiskuvista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat