Merkel kumosi kolpakon müncheniläisessä olut­teltassa ja käski eurooppalaisten ryhdistäytyä – sen jälkeen EU rypi kriisissä mutta tajusi jotain tärkeää itsestään

Euroopan kriisien vuosikymmen on muuttanut Eurooppaa niin perustavanlaatuisesti, että moni miettii jo aikaa EU:n jälkeen, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen. EU:n on muututtava, mutta samaan aikaan palattava myös juurilleen. Sitä, että kaikki EU-maat noudattaisivat EU:n perusperiaatteita, on pidetty liian itsestään selvänä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Britannian pääministeri Theresa May, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Paolo Gentiloni G7-kokouksessa Sisiliassa.

31.12.2017 2:00 | Päivitetty 3.1.2018 19:00

Berliini

Saksan liittokansleri Angela Merkel huokui koko olemuksellaan turhautumista.

Oli toukokuun loppu. Merkel oli palannut Italiasta Sisilian saarelta. Siellä hän oli tavannut G7-ryhmän kokouksessa joukon maailman johtajia. Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump oli ensimmäistä kertaa Euroopassa, ensin Sisiliassa ja sitten Brysselissä sotilasliitto Naton päämajassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat