Merkel kumosi kolpakon müncheniläisessä olut­teltassa ja käski eurooppalaisten ryhdistäytyä – sen jälkeen EU rypi kriisissä mutta tajusi jotain tärkeää itsestään - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Essee

Merkel kumosi kolpakon müncheniläisessä olut­teltassa ja käski eurooppalaisten ryhdistäytyä – sen jälkeen EU rypi kriisissä mutta tajusi jotain tärkeää itsestään

Euroopan kriisien vuosikymmen on muuttanut Eurooppaa niin perustavanlaatuisesti, että moni miettii jo aikaa EU:n jälkeen, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen. EU:n on muututtava, mutta samaan aikaan palattava myös juurilleen. Sitä, että kaikki EU-maat noudattaisivat EU:n perusperiaatteita, on pidetty liian itsestään selvänä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Britannian pääministeri Theresa May, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Paolo Gentiloni G7-kokouksessa Sisiliassa.

Julkaistu: 31.12.2017 2:00, Päivitetty 3.1.2018 19:00

Berliini

Saksan liittokansleri Angela Merkel huokui koko olemuksellaan turhautumista.

Oli toukokuun loppu. Merkel oli palannut Italiasta Sisilian saarelta. Siellä hän oli tavannut G7-ryhmän kokouksessa joukon maailman johtajia. Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump oli ensimmäistä kertaa Euroopassa, ensin Sisiliassa ja sitten Brysselissä sotilasliitto Naton päämajassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat