Asiantuntijaryhmä haluaa lopettaa huumeilla pelottelun ja kauhistelun – tuoreen raportin mukaan huumeidenkäyttö on yleistä, mutta ei johda yleiseen rappioon - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Asiantuntijaryhmä haluaa lopettaa huumeilla pelottelun ja kauhistelun – tuoreen raportin mukaan huumeidenkäyttö on yleistä, mutta ei johda yleiseen rappioon

Yleisö, poliitikot ja media puhuvat usein huumeidenkäytöstä tunteellisesti, moralisoiden ja faktoista piittaamatta. Tosiasiassa huumeiden ongelmakäyttäjiä on vähän, esittää tuore raportti. Kansainvälinen asiantuntijaryhmä vaatii puhetyylin uudistamista ja huumepolitiikan uudistamista: Turha sota huumeita vastaan polkee nyt ihmisoikeuksia.

Mies poltti marihuanaa eli paikallista ”daggaa” mielenosoituksessa Kapkaupugissa Etelä-Afrikassa viime toukokuussa. Mielenosoitus vaati kannabiksen laillistamista.

Julkaistu: 11.1.2018 10:18

Lontoo

Huumeista ja huumeidenkäyttäjistä puhutaan moralisoiden, tunteellisesti ja faktoista piittaamatta, esittää tuore raportti. Liian negatiiviseen kielenkäyttöön syyllistyvät niin media, poliitikot kuin suuri yleisökin.

Raportti nojautuu muun muassa YK:n arvioon, jonka mukaan vain pieni osa kaikista huumeidenkäyttäjistä on ongelmakäyttäjiä. Tarpeettoman negatiivinen kielenkäyttö leimaa kuitenkin kaikki huumeiden käyttäjät hylkiöiksi ja polkee heidän ihmisoikeuksiaan. Raportin mukaan ongelmallista on, että huumeiden satunnaiskäyttäjätkin leimataan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat