Kaatuuko brexit sittenkin? Paroni Adonis haastaa EU-eron ja vaatii uutta kansanäänestystä, kun brexit-kapina ylittää puoluerajat - Ulkomaat | HS.fi

Kaatuuko brexit sittenkin? Paroni Adonis haastaa EU-eron ja vaatii uutta kansanäänestystä, kun brexit-kapina ylittää puoluerajat

Aiemmin vain harva brittipoliitikko on uskaltanut kyseenalaistaa Britannian EU-eron. Toisinajattelijat ovat saaneet niskaansa pilkkaa ja syytöksiä. Ylähuoneen jäsen Andrew Adonis käynnisti nyt kampanjansa brexitin pysäyttämiseksi – ja sanoo nauttivansa Nigel Faragen haukuista.

Ylähuoneen jäsen Andrew Adonis – eli paroni Adonis – uskoo, että brexit voidaan vielä pysäyttää. Työväenpuolueen liikenneministerinä aiemmin toiminut Adonis kampanjoi nyt puoluerajat ylittävän yhteisrintaman kokoamiseksi EU-eroa vastaan.

13.2.2018 2:00 | Päivitetty 13.2.2018 6:09

Lontoo

Britannian EU-eroa vastustavat hahmot ovat alkaneet koota viimeinkin rivejään.

Tähän asti pelkkä spekulointi brexitin perumisella on ollut tabu. Kesäkuussa 2016 pidetyn EU-kansanäänestyksen tulos on ollut pyhä.

Nyt ilmapiiri on muuttumassa. Brexit-kapinallisia on noussut eri puolueisiin, ja he ovat käyneet entistä äänekkäämmiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat