Viro on herkuttelijoiden maa, jossa rummimunaankin saatetaan tujauttaa votkaa – ”Alkoholi antaa erityissäväyksen” - Ulkomaat | HS.fi

Viro on herkuttelijoiden maa, jossa rummimunaankin saatetaan tujauttaa votkaa – ”Alkoholi antaa erityissäväyksen”

Virolaisten kakkurakkaus näkyi jo neuvostoaikana: kahvilat olivat täynnä väkeä, vaikka tarjontaa oli vähän. Nyt satavuosijuhliinsa valmistautuva kansa herkuttelee sen seitsemän sortin marenkiunelmilla.

Pagariliisu-leipomon pääkondiittori Kirsti Suviste asettelee Viron värein koristeltuja rummimuna-leivoksia vitriiniin.­

21.2.2018 13:12

Jotkut suomalaiset tulevat Viroon alkoholin perässä. Mutta kaikki eivät ehkä tiedä, että Virossa alkoholia saa muissakin kuin nestemäisissä muodoissa.

Esimerkiksi upotettuna leivonnaisiin.

Niitä Virossa riittääkin, sillä maa on tunnetusti herkuttelijoiden maa. Täällä rakastetaan kaikkea makeaa: kakkuja, leivoksia, kohuke-nimisiä rahkapatukoita, pullia, pikkuleipiä. Marenkia, rahkaa, kermavaahtoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat