”En suoraan sanoen edes muista, mitä kaikkea on tullut kokeiltua” – Dima ostaa, myy ja käyttää huumeita, ja tässä jutussa hän kertoo, mitä Venäjän verkon pimeällä puolella tapahtuu

Suosittu huumesivusto leuhkii kahdeksalla miljoonalla asiakkaalla. Pieniä huume-eriä kätketään mihin vain mielikuvitus riittää. Poliisin keinot ovat verkossa vähäiset.

20-vuotias pietarilainen Dima kotikaupunkinsa Pietarin Ligovskin valtakadulla. Dima on ostanut huumeita netistä kuuden vuoden ajan, ja hän on ehtinyt työskennellä myös huumekätköjä tekevänä kuriirina.

7.3.2018 2:00 | Päivitetty 7.3.2018 6:22

Pietari/Moskova

Pieni leikkipuisto Pietarin keskustan etelälaidalla on lumen peittämä, ilta on pimentynyt jo pari tuntia sitten. Vastapäisen talon ikkunassa joku roikkuu tupakalla, mutta muuten on hiljaista.

Vihreäksi maalattu puistonpenkki näyttää samalta kuin valokuvassa tietokoneen ruudulla. Pietarilainen Dima, 20, kumartuu ja haroo hetken penkin alustaa, kunnes se löytyy: sähköteippiin kääritty pieni Minigrip-pussi, joka on kiinnitetty magneetilla penkin metalliputkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat