Mitä Britannia voi tehdä Venäjää vastaan hermomyrkky­iskun jälkeen? Esillä ovat olleet diplomaattien karkotukset, uudet pakotteet ja jopa Naton viides artikla - Ulkomaat | HS.fi

Mitä Britannia voi tehdä Venäjää vastaan hermomyrkky­iskun jälkeen? Esillä ovat olleet diplomaattien karkotukset, uudet pakotteet ja jopa Naton viides artikla

Kukaan ei odota Venäjän Lontoon-suurlähettiläään Aleksandr Jakovenkon antavan Mayn vaatimaa selvitystä Skripalien myrkytysyrityksestä Etelä-Englannissa.

Suoja-asuihin pukeutuneet sotilaat ja ensihoitajat olivat maanantaina hälytyksellä Winterslowissa lähellä Salisburyä.­

13.3.2018 12:23 | Päivitetty 13.3.2018 13:32

Mitä Britannian pääministerin Theresa Mayn pitää tehdä, mikäli Venäjä ei anna hänen maanantai-iltana vaatimaansa selvitystä venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin myrkytyksestä?

Tätä mietitään nyt Britanniassa ja muissa länsimaissa. Kukaan ei nimittäin odota suurlähettiläs Aleksandr Jakovenkon antavan briteillä mitään selvitystä neuvostoliittolaisen hermomyrkyn päätymisestä Etelä-Englantiin. Venäjän Lontoon-suurlähetystö syytti maanantaina verkkosivuillaan Britannian hallituksen tukevan ”Venäjän-vastaista mediakampanjaa” ja esittävän ”perusteettomia syytöksiä”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat