Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe palasi julkisuuteen ja syytti seuraajaansa vallan­kaappauksesta: ”Meidän on peruttava tämä häpeä” - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe palasi julkisuuteen ja syytti seuraajaansa vallan­kaappauksesta: ”Meidän on peruttava tämä häpeä”

Robert Mugabe painostettiin eroamaan presidentin paikalta marraskuussa. Ennen eroa zimbabwelaiset olivat osoittaneet sankoin joukoin mieltään ja armeija oli ottanut maan hallintaansa.

Robert Mugabe puhui Zimbabwessa marraskuun alussa 2017, kun hän vielä oli Zimbabwen presidentti. Kuva: Zinyange Auntony / AFP

Julkaistu: 15.3.2018 21:46

Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe, 94, avasi tuntojaan ja kertoi, ettei ikinä olisi uskonut suojattinsa Emmerson Mnangagwan, 75, syrjäyttävän häntä.

”En koskaan uskonut, että hän, josta huolehdin ja jonka toin parlamenttiin ja jonka elämän pelastamiseksi tein niin paljon töitä, kun häntä uhattiin vankilassa hirttotuomiolla, että eräänä päivänä se mies kääntyisi minua vastaan”, Mugabe kertoi polveillen Etelä-Afrikan yleisradioyhtiö SABC:lle torstaina Zimbabwessa sijaitsevasta kartanostaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta