Venäjän presidentinvaaleissa Putin on varma voittaja, mutta äänestysprosentti uhkaa jäädä matalaksi – kansalaisia maanitellaan uurnille alennuskupongeilla ja selfie-kilpailulla - Ulkomaat | HS.fi

Venäjän presidentin­vaaleissa Putin on varma voittaja, mutta äänestys­prosentti uhkaa jäädä matalaksi – kansalaisia maanitellaan uurnille alennus­kupongeilla ja selfie-kilpailulla

Presidentinvaalien viimeiset äänestyspaikat sulkeutuvat sunnuntai-iltana, ja äänestysaktiivisuutta pyritään nostamaan erilaisilla kikoilla. HS kysyi kansalaisilta Moskovassa ja Pietarissa, miltä Venäjän asiat näyttävät heidän mielestään.

18.3.2018 2:00 | Päivitetty 18.3.2018 11:45

Moskova/Pietari.

Venäjällä äänestetään tänään sunnuntaina presidentinvaaleissa – tosin Vladimir Putinin voitto on käytännössä varma ja vaalijännitys liittyy lähinnä siihen, kuinka suuri osa kansasta lähtee äänestyspaikoille.

Presidentinvaalien äänestysaktiivisuuden uskotaan jäävän ennätyksellisen alhaiseksi, erityisesti suurissa kaupungeissa. Putinin ylivoima on suuri ja kilpailevien ehdokkaiden vetovoima on liian vähäinen, jotta kansa jaksaisi innostua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat