Ostimme vahvoja antibiootteja Intian villeiltä lääkemarkkinoilta, ja niin tekevät miljoonat muutkin – arviolta joka kymmenes suomalainen kantaa superbakteeria, joka voi aiheuttaa vakavia tulehduksia - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Ostimme vahvoja antibiootteja Intian villeiltä lääkemarkkinoilta, ja niin tekevät miljoonat muutkin – arviolta joka kymmenes suomalainen kantaa superbakteeria, joka voi aiheuttaa vakavia tulehduksia

HS testasi, kuinka helppoa Delhissä on ostaa vahvoja antibiootteja ilman reseptiä tai käsitystä siitä, minkälaista lääkettä asiakas tarvitsee. Superbakteeri-epidemian kannalta huolestuttavaa on se, ettei se ollut lainkaan vaikeaa.

Tilaajille

Lääkekioskit levittäytyvät erityisesti Delhin suurten sairaaloiden läheisyyteen. Osassa niistä myydään koviakin lääkkeitä, vaikka asiakkaalla ei ole reseptiä.

Julkaistu: 30.3.2018 2:00, Päivitetty 30.3.2018 8:59

Delhi. Delhiläiskatu on nimetty intialaisen itsenäisyystaistelija Bhagat Singhin mukaan. Kadun varrella on apteekki, joka vaikuttaa viralliselta lääkekaupalta, ei epämääräiseltä katupilleripuodilta, joita Delhissä on paljon.

Astun sisään ja pyydän myyjältä antibiootteja ”munuaistulehdukseen”. Olen ostamassa antibiootteja testimielessä ilman reseptiä. Munuaiseni ovat tietääkseni kelpo vedossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat