The Guardian: Venäjältä paennut huippu­juristi antoi Britannian ja Yhdys­valtojen viran­omaisille tarkkoja tietoja novitšok-hermo­myrkystä

Venäläinen asianajaja on jakanut Britannian ja Yhdysvaltojen viranomaisille teknisiä tietoja vuonna 1995 pankkiirin murhassa käytetystä myrkystä. Myrkky saattaa olla samaa kuin se, jolla Sergei Skripal yritettiin myrkyttää Britanniassa reilu kuukausi sitten. Tapaus on laukaissut poikkeuksellisen laajan diplomaattisen kriisin.

Britannian tiedustelu on pystynyt päättelemään, että maaliskuussa Salisburyssa käytetty novitšok-niminen hermomyrkky on valmistettu Šihanyn kaupungissa sijaitsevassa Venäjän sotilaslaboratoriossa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

7.4.2018 9:52

Venäjältä paennut huippujuristi on antanut Britannian ja Yhdysvaltojen viranomaisille lisätietoja Venäjän salamurhatarkoituksiin käyttämästä hermomyrkystä, kertoo brittilehti The Guardian.

Hermomyrkkyä on käytetty aiemmin venäläisen pankkiirin ja hänen sihteerinsä murhassa vuonna 1995. Lisätiedot myrkystä ovat tärkeitä, sillä ne saattavat osoittaa, että kyseessä on sama tai vastaava kemiallinen ase kuin se, jota Britannia epäilee käytetyn maaliskuun alussa Salisburyn kaupungissa Britannian ja Venäjän entiseen kaksoisagentti Sergei Skripaliin ja hänen tyttäreensä Julija Skripaliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat