Unkarin pääministeri Viktor Orbán on varmistanut monin tavoin voittavansa vaalit – ”Unkariin on palannut pelko” - Ulkomaat | HS.fi

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on varmistanut monin tavoin voittavansa vaalit – ”Unkariin on palannut pelko”

Pääministeri Viktor Orbánin hallituksen räätälöimä vaalijärjestelmä suosii suurinta puoluetta, sillä se palkitsee erikseen voittajan. Orbánin puolue Fidesz voi saada kahden kolmasosan enemmistön parlamenttiin noin 45 prosentin ääniosuudella.

Unkarin hallituspuolue Fidesz kampanjoi vaalien alla maahanmuuttovastaisella teemalla ja mainoksella, jossa ei ole lainkaan tekstiä tai logoja, vaan vain kuva, jossa on ihmisjoukon päällä stop-merkki.­

8.4.2018 15:29

Budapest

Unkarilaiset äänestävät sunnuntaina parlamenttivaaleissa. Ensivilkaisulla asetelma vaikuttaa selvältä. Pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolue voittaa vaalit ja Orbán jatkaa kolmannelle kaudelle Unkarin johdossa.

Vaalivoitto voi olla jopa niin roima, että Fidesz saa parlamenttiin kahden kolmanneksen enemmistön, mikä tarkoittaisi sitä, että se voi yksin halutessaan taas muuttaa perustuslakia, vaikka Orbán onkin jo vallan vuosinaan tehnyt Unkariin täysin uuden perustuslain ja vaalilain.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat