”Kun tämä Pandoran lipas on avattu, sitä on vaikea sulkea” – aseistetut robotit saattavat päättää ihmisten tappamisesta jo lähivuosina, ja tutkijoiden mukaan se on vakava uhka - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

”Kun tämä Pandoran lipas on avattu, sitä on vaikea sulkea” – aseistetut robotit saattavat päättää ihmisten tappamisesta jo lähivuosina, ja tutkijoiden mukaan se on vakava uhka

Valtiot keskustelivat viime viikolla Sveitsissä tappajarobottien sääntelystä. Asiantuntijoiden joukko vaatii niiden kieltämistä.

Tilaajille

Sensoreillaan kohdetta analysoiva Etelä-Korean aseistettu vartiorobotti tähtäsi vihollisena esiintyvää sotilasta testitilanteessa Cheonanissa vuonna 2006.

Julkaistu: 20.4.2018 2:00, Päivitetty 20.4.2018 8:13

Tulevaisuudessa sotia käyvät sotilaiden lisäksi tappajarobotit, jotka voivat tehdä itsenäisesti päätöksiä ihmisten tappamisesta, uskovat tutkijat, jotka varoittelevat kehityksen vaaroista.

Puhe tappajaroboteista vie ajatukset ihmistä muistuttaviin säälimättömiin tuhokoneisiin. Sellaisiin, jotka Terminator-elokuvissa noudattavat käskyjä orjallisen tehokkaasti ja tekoälyn ohjaamina kääntyvät ennen pitkää koko ihmiskuntaa vastaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat