Journalisti Kadri Gürsel istui lähes vuoden eristyksessä, koska kirjoitti kolumnin väärään aikaan – ”Tehtävänä on puolustaa vapautta tätä farssimaista hölynpölyä vastaan”

Turkin vanhimman ja perinteikkäimmän Cumhuriyet-lehden kolumnisti Kadri Gürsel vastaa tällä viikolla oikeudessa syytteisiin, joiden tehtävä on Gürselin mukaan ”murskata lehdistönvapaus Turkissa”. 160 turkkilaistoimittajaa istuu vankeudessa, ja yli 500 on haastettu oikeuteen.

Kadri Gürsel muistuttaa, että vapaa journalismi on elintärkeä osa kestävää demokraattista järjestelmää. Siksi lehdistönvapautta pitää puolustaa. ”Epävakaa Turkki on turvallisuusuhka kaikille. Me tarvitsemme demokraattista Turkkia yhtä paljon kuin Eurooppakin”, Gürsel sanoo.

25.4.2018 2:00 | Päivitetty 25.4.2018 8:43

Istanbul

Saastehuntu pukee majesteettisen Suleimanin moskeijan lempeään utuun Istanbulin horisontissa. Poliisihelikopterit sätkättävät tuon tuosta Bosporinsalmen yli. Viininpunaiseen villatakkiin pukeutunut turkkilainen journalisti ja kolumnisti Kadri Gürsel tervehtii hotellin terassilla ja kertoo tuntevansa olonsa hieman hataraksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat