Pohjois-Korean rauhan­hieronta sai Kiinan hämmentymään, Yhdysvallat innostumaan ja Japanin harmistumaan – mango­vanukkaasta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|HS-analyysi

Pohjois-Korean rauhan­hieronta sai Kiinan hämmentymään, Yhdysvallat innostumaan ja Japanin harmistumaan – mango­vanukkaasta

Koreoiden rauhanhieronta ei koske vain kahta Koreaa. Pelissä on muidenkin maiden intressejä, kirjoittaa Itä-Aasian tilanteeseen keskittynyt HS:n toimittaja Mikko Paakkanen.

Pohjois-Korean naapureita ja jopa Yhdysvaltoja uhkaavat ydinase- ja ohjuskoeohjelmat ovat viime vuosina edistyneet reippain askelin, mistä maa on avoimesti riemuinnut johtajansa Kim Jong-unin johdolla. Nyt Kim on lupaillut liennytystä.

Julkaistu: 28.4.2018 2:00, Päivitetty 28.4.2018 6:25

Koreoiden perjantaina ilmoittama rauhanhieronta ei koske vain kahta Koreaa. Pelissä on muidenkin maiden intressejä.

Pohjois-Korean tilanne kiinnostaa hyvin paljon esimerkiksi sen naapurimaata Kiinaa.

Pohjois-Korea: Katse talouteen

Suljettua diktatuuria ahdistavat pakotteet, joita YK ja eri valtiot ovat sille asettaneet. Ehdoksi pakotteista eroon pääsylle on asetettu ydinaseohjelmasta luopuminen. Pohjois-Korea ei kuitenkaan todennäköisesti ole valmis luopumaan ydinaseistaan kokonaan, koska se katsoo ydinasepelotteen olevan eräänlainen henkivakuutus, joka estää muita hyökkäämästä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat