Ulkomaat

Arvoituksellinen Melania Trump elää Valkoisen talon Itäsiivessä omaa elämäänsä – presidentin vaimo kertoi aloittavansa lapsiin keskittyvän kampanjan

Presidentti Donald Trumpin vaimo Melania on selvästi nostanut profiiliaan viime kuukausina. Pariskunta on hämmentävän vähän edes yrittänyt teeskennellä läheisyyttä parisuhteessaan.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump on pysytellyt lähes koko Donald Trumpin hallintokauden miehensä varjossa. Maailman vaikutusvaltaisimman miehen arvoituksellinen puoliso ei ole juuri kommentoinut julkisuudessa kohuja, joihin presidentti Trump on toinen toisensa perään ajautunut.

Maanantai-iltana Melania Trump murtautui vihdoin ulos kuorestaan. Hän piti Valkoisen talon ruusutarhassa tiedotustilaisuuden, jossa hän julkisti tietoja käynnistämästään kampanjasta.

Jo vaalien aikaan syksyllä 2016 Melania Trump paljasti harvinaisessa puheessaan, mitkä asiat olisivat hänen sydäntään lähellä, mikäli Donald Trump voittaisi presidentinvaalit. Hän kertoi tuolloin haluavansa kampanjoida lapsiin ja lasten terveyteen liittyvien asioiden puolesta ja erityisesti nettikiusaamista vastaan.

Maanantain tiedotustilaisuudessaan ensimmäinen nainen puhui odotetusti juuri näistä teemoista. Hän ilmoitti kampanjoivansa lasten ja heidän terveytensä puolesta. Tulevan kampanjan nimi on Be Best., ole paras.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Meidän pitää opettaa lapsillemme ero oikean ja väärän välille ja kannustaa heitä olemaan parhaita yksilöitä omalla elämän polullaan”, Melanie Trump puhui.

Kampanjan teemoiksi ensimmäinen nainen on valinnut erityisesti hyvinvoinnin, opioidien väärinkäytön vastaisen taistelun ja positiivisuuden sosiaalisessa mediassa, kertoo uutiskanava CNN.

”Äitinä ja ensimmäisenä naisena olen huolestunut siitä, että nykypäivän nopeatempoisessa ja yhä verkottuneemmassa maailmassa lapset voivat olla vähemmän valmiita ilmaisemaan ja hallitsemaan tunteitaan ja tukeutuvat usein tuhoisiin tai riippuvuutta aiheuttaviin käytösmalleihin kuten kiusaamiseen, huumeriippuvuuteen tai jopa itsemurhaan”, Melania Trump perusteli valintoja.

Hän lisäsi, että aikuisten kuuluu opettaa lapsille terveellisen ja tasapainoisen elämän tärkeys.


Millainen nainen on Melania Trump, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen, joka on ottamassa roolinsa kunnolla haltuun vasta puolitoista vuotta sen jälkeen kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi?

Kun Melania Trump aamulla heräilee, aviomies on yleensä ollut jo pitkään jalkeilla. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump herää yleensä noin puoli kuudelta katsomaan kaapeli-tv:n uutisia ja lähettämään päivän ensimmäisiä twiittejä.

Melania nukkuu vielä ehkä tunnin ja herää sitten valmistamaan lastaan, 12-vuotiasta Barronia, uuteen koulupäivään. Melania tarkistaa, että Barronilla on läksykirjat repussa ja lähettää tämän sitten kouluun.


Yöunet eivät häiriinny, sillä Melania nukkuu omassa makuuhuoneessaan ja Donald omassaan. Päivisinkään Melanian ei nähdä pistäytyvän miehensä työhuoneessa.

”Hän astuu hyvin harvoin jalallaan Länsisiipeen”, eräs lähde sanoi. Toisen lähteen mukaan Melania on ”rakentanut muurin” Valkoisen talon Itä- ja Länsisiipien välille, sanomalehti The Washington Post kirjoittaa profiilissaan.

Presidentin puolisona Melania Trump on ryhtynyt kohottamaan profiiliaan jo muutaman viimeisen kuukauden aikana. Esimerkiksi entisen presidentin George H.W. Bushin vaimon Barbara Bushin hautajaisissa hän oli yksin.


Yllättävää Trumpien suhteessa on se, kuinka vähän he ovat edes yrittäneet pitää yllä kulissia parisuhteestaan. He näyttäytyvät harvoin yhdessä, ja videoilla on nähty, kuinka Melania työntää Donaldin käden pois tai muuten vastustaa tämän lähentymisiä.

Huhtikuussa Donald Trumpilta kysyttiin, mitä hän aikoo antaa Melanialle syntymäpäivälahjaksi.

”Ehkä... en niin kauhean paljon. Hankin hänelle kauniin kortin, minähän olen hyvin kiireinen juostakseni ympäriinsä etsimässä lahjoja.”

Vanhan ystävän mukaan kyse on Melanian eurooppalaisuudesta.


”Hän on yksityishenkilö, ja hän pitää huolen yksityisasioistaan yksityisesti, eivätkä ne kuulu kenellekään muulle”, sanoo Melanian ystävä Stephanie Winston Wolkoff. ”He eivät ole pari, joka pitäisi toisiaan kädestä siksi, että niin kuuluu tehdä; Melania on vanhan maailman eurooppalainen [– –].”

 

”He viettävät hyvin vähän aikaa yhdessä, jos ollenkaan.”

Trumpit viettävät vapaa-aikansakin useimmiten erossa toisistaan. ”He viettävät hyvin vähän aikaa yhdessä, jos ollenkaan”, eräs Donaldin vanha ystävä on kertonut.

Donald viettää viikonloput mielellään Floridan-huvilallaan golfia pelaten, ja silloin Melaniaa harvoin näkyy missään lähelläkään.

Tiedottaja Stephanie Grisham sitä vastoin sanoo, että pariskunta on illat yleensä toistensa seurassa. ”Presidentin omia matkoja lukuun ottamatta perhe viettää useimmat iltansa yhdessä”, Grisham sanoo.


Melania itse on antanut haastatteluja harvoin. Presidentinvaalikampanjansa aikana hän kuvaili itseään ja miestään ”hyvin itsenäisiksi” ihmisiksi. ”Me annamme toisillemme tilaa”, hän kuvaili suhdetta tuolloin.

Melania kommentoi hyvin harvoin päivän politiikkaa ja vielä vähemmän yksityisasioita. Melania ei ole puhunut esimerkiksi pornonäyttelijä Stormy Danielsin (oikealta nimeltään Stephanie Cliffordin) tai Karen McDougalin väitteistä, joiden mukaan he ovat olleet suhteessa Donald Trumpin kanssa.


Edit: 7.5. 2018 klo 17:34: Jutun ensimmäisessä versiossa sekoitettiin Laura Bush ja Barbara Bush. Melania Trump osallistui Barbara Bushin hautajaisiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvallat
 • Donald Trump
 • Melania Trump
 • Ville Similä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kattorakenteiden välissä tursunnut ja viikon kadoksissa ollut kuristajakäärme Olli karkasi taas Vantaalla – Omistaja: ”Voin taata, ettei tämä enää toistu”

  2. 2

   Hittiräppärin uutuuskappale synnytti kesän kuumimman nettivillityksen – ja se oli hauska siihen asti, kunnes teinit alkoivat hyppiä ulos liikkuvista autoista

  3. 3

   12-vuotiaana Kalle esitti netissä himokasta kotiäitiä – Verkossa tekaistulla identiteetillä esiintyminen on yleistä, ja sen avulla Kalle löysi itsensä

   Tilaajille
  4. 4

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  5. 5

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  6. 6

   Mäntyharjun kuolonkolarin aiheuttajaksi epäilty mies ajoi samaa tietä poliisia pakoon myös viime syksynä – tuolloin poliisi onnistui pysäyttämään kuljettajan

  7. 7

   80 päivän vertailu paljastaa, kuinka totaalisen erilaista kesää viime vuonna vietettiin – Onko tämä nyt ilmaston­muutoksen vaikutusta?

  8. 8

   Maa-ampiaiset hyökkäsivät päivä­koti­ryhmän kimppuun Lappeen­rannassa – ensihoitajat paikalle

  9. 9

   Ovatko ihmiset liian kehittymättömiä demokratiaan? Trumpin esiintymistä seuratessa on vaikea uskoa, että hän todella on kansan itselleen valitsema johtaja

  10. 10

   Irakissa uhkaavat laajat levottomuudet, jotka voivat yltyä tänään – öljy­rikkauksista huolimatta paikalliset elävät kurjuudessa: ”Koti­rouvatkin käyttävät metamfetamiinia”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  2. 2

   Rakastuin laitoksemme lehtoriin, mutta suhde päättyi rumasti – nyt hän pitää mykkäkoulua ja kielsi tulemasta luennoilleen

  3. 3

   Täällä Trump yöpyi Helsingissä – harvinaiset kuvat varjellusta Valtion vierastalosta

  4. 4

   Muotitalo Burberry on polttanut vuoden aikana tuotteitaan 32 miljoonan euron arvosta

  5. 5

   Trump sanoi ”aggressiivisten montenegrolaisten” voivan aloittaa maailman­sodan – ”Yhdysvaltain historian oudoin presidentti”, sanoo parlamentin ex-johtaja

  6. 6

   Putinin hampaisiin Helsingin huippu­kokouksessa joutunut yhdysvaltalainen sijoittaja HS:lle: ”Olemme löytäneet Putinin hallinnon akilleen­kantapään”

  7. 7

   Epäilty rattijuoppo pakeni poliisia ja kolaroi, kolme ihmistä kuoli Mänty­harjussa – Tuhoisat takaa-ajot ovat hyvin harvinaisia, sanoo poliisi­ylitarkastaja

  8. 8

   Erkko Välimäki, 50, haluaa isäksi – lapsen synnyttää ukrainalainen nainen, joka luopuu oikeuksista lapseen jo etukäteen

   Tilaajille
  9. 9

   Säähän luvassa käänne koko maassa: Ukkosia, rankkasateita ja jopa kaupunki­tulvia

  10. 10

   Seppo Järvinen unelmoi matkustavansa vielä jonain päivänä Afrikkaan – Hän on seissyt Myllypuron leipäjonossa kaksi kertaa viikossa vuodesta 2008, koska hänellä on nälkä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  4. 4

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  5. 5

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  6. 6

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  7. 7

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  8. 8

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  9. 9

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  10. 10

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  11. Näytä lisää