Cottarellilla suuria vaikeuksia hallituksen kasaamisessa – Italian poliittinen sekasorto ravistelee markkinoita, uudet vaalit häämöttävät nyt jo heinäkuussa - Ulkomaat | HS.fi

Cottarellilla suuria vaikeuksia hallituksen kasaamisessa – Italian poliittinen sekasorto ravistelee markkinoita, uudet vaalit häämöttävät nyt jo heinäkuussa

Hallitustunnustelija Carlo Cottarelli ei ole saanut parlamentin isoilta puolueilta tukea edes väliaikaiselle toimitusministeristölle. Vaalivoittajien hallitusyhteistyö kariutui viime viikolla, kun presidentti kieltäytyi nimittämästä eurokriittistä valtiovarainministeriä.

Hallitustunnustelijaksi nimetty Carlo Cottarelli.­

30.5.2018 11:19

Italian hallitustunnustelijaksi nimetyn Carlo Cottarellin odotetaan keskiviikkona antavan esityksensä hallitukseksi presidentti Sergio Mattarellalle.

Työ näyttää vaikealta, sillä uutistoimisto Reutersin mukaan Cottarelli ei ole saanut parlamentin isoilta puolueilta tukea edes väliaikaiselle toimitusministeristölle. Näyttää yhä enemmän siltä, että Italia saa uuden hallituksen sijaan ennenaikaiset vaalit jopa niinkin aikaisin kuin heinäkuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat