Tutkimus: Vegaaniksi ryhtyminen on paljon isompi ympäristöteko kuin lentämisen vähentäminen - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Tutkimus: Vegaaniksi ryhtyminen on paljon isompi ympäristöteko kuin lentämisen vähentäminen

Lihan ja maitotuotteiden tuotanto vie nykyisin yli 80 prosenttia maailman maatalousmaasta ja aiheuttaa 60 prosenttia maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä.

Lihan ja maidon tuottaminen aiheuttaa tutkijoiden mukaan kasvihuonekaasupäästöjä, rehevöitymistä, happamoitumista ja sukupuuttoja. Kuva: Tero Sivula, Emmi Korhonen / Lehtikuva

Julkaistu: 4.6.2018 21:54

Lihan ja maitotuotteiden välttäminen on tärkein yksittäinen keino vähentää omaa ympäristökuormaansa, käy ilmi tuoreesta maanviljelyn ympäristöhaittoja poikkeuksellisen perusteellisesti selvittäneestä tutkimuksesta.

Tutkimus julkaistiin arvovaltaisessa Science-tiedelehdessä. Oxfordin yliopiston tutkijat laskivat, että ilman lihan ja maitotuotteiden tuotantoa ihmiskunnan ruokkimiseen riittäisi 75 prosenttia nykyistä vähemmän viljely- ja laidunpinta-alaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat