Trumpin ja Kimin alle­kirjoittama sopimus oli ”floppien floppi” – se yllätti jopa ne, jotka eivät uskoneet siihen alun perinkään - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Kirjeenvaihtajan analyysi

Trumpin ja Kimin alle­kirjoittama sopimus oli ”floppien floppi” – se yllätti jopa ne, jotka eivät uskoneet siihen alun perinkään

Pohjois-Korea sitoutuu työhön ydinaseettomaan niemimaan puolesta. Se on erinomaisen hyvä aie, mutta sopimus ei tarkoita oikeastaan juuri mitään, kirjoittaa HS:n kirjeenvaihtaja Katriina Pajari.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump piteli juuri Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa allekirjoittamaansa sopimusta Singaporessa tiistaina.

Julkaistu: 12.6.2018 12:47

Donald Trump ja Kim Jong-un allekirjoittivat tiistaina sopimuksen, jossa Pohjois-Korea sitoutuu työhön ydinaseettomaan niemimaan puolesta. Se on erinomaisen hyvä aie, mutta sopimus ei tarkoita oikeastaan juuri mitään.

Tarkalleen ottaen Pohjois-Korea ei vielä sitoutunut ydinaseettomuuteen. Kim Jong-un lupasi pyrkiä sitä kohti ja tehdä työtä sen eteen. Lupauksen arvo on lähinnä symbolinen.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat