Tutkija James Hansen varoitti ilmastonmuutoksesta ensimmäisenä 30 vuotta sitten – nyt hän haukkuu monesti myönteisessä valossa esiintyneet valtionjohtajat tehottomiksi huijareiksi

James Hansenin kolmekymmentä vuotta vanhan teorian mukaan Maa kuumenee tulevaisuudessa niin paljon, että lämpenemisestä koituu katastrofaalisia seurauksia. Ihmiskunta on hänen mukaansa epäonnistunut ”kurjasti” ilmastonmuutoksen yhä pahenevien vaarojen pysäyttämisessä.

Tutkija James Hansenin pitkään listaan syyllisistä kuuluu useita ilmastonmuutoskeskusteluissa yleensä myönteisessä valossa esiintyneitä johtajia – esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

24.6.2018 12:18 | Päivitetty 24.6.2018 12:29

Ilmakehä täyttyy vesihöyrystä, eikä lämpö karkaa enää avaruuteen. Maan lämpötila kohoaa satoihin aseisiin ja meret alkavat kiehua. Maapallo muuttuu saunaksi, ja kaikki elämä kiehuu veden mukana pois.

Kyse ei ole Netflixin dystopisen Black Mirror -sarjan jaksosta, vaan Nasan entisen ilmastotutkijan James Hansenin kolmekymmentä vuotta vanhasta teoriasta, jonka mukaan Maa kuumenee tulevaisuudessa niin paljon, että lämpenemisestä koituu katastrofaalisia seurauksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat