Ulkomaat

Kaksi ihmistä kriittisessä tilassa tuntemattoman aineen vuoksi Britannian Salisburyssa – lähellä paikkaa, jossa Venäjän kaksoisagentti ja hänen tyttärensä myrkytettiin

Viranomaisten mukaan mies ja nainen löytyivät tiedottomassa tilassa Amesburyn alueelta viime lauantaina.

Kaksi ihmistä on joutunut sairaalahoitoon Britanniassa altistuttuaan tuntemattomalle aineelle Amesburyssa. Paikkakunta sijaitsee lähellä Salisburyn kaupunkia, jossa viime maaliskuussa yli 20 ihmistä joutui sairaalahoitoon liittyen venäläisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julija Skripalin myrkytystapaukseen. He olivat altistuneet hermomyrkylle.

Paikallisten viranomaisten mukaan nyt tuntemattomalle aineelle altistuneet nelikymppiset mies ja nainen ovat kriittisessä tilassa. He ovat kumpikin brittejä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters.

Viranomaisten mukaan mies ja nainen löytyivät tiedottomassa tilassa Amesburyn alueelta viime lauantaina. Uutistoimistojen mukaan nainen ja mies ovat joutuneet sairaalan myrkytyksen vuoksi.

Tapaukseen suhtaudutaan äärimmäisellä vakavuudella, sanoi pääministeri Theresa Mayn tiedottaja. Britannian hallituksen hätäkomitea on kokoontunut tapauksen vuoksi, ja komiteaa pidetään tilanteen tasalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan vielä selvinnyt, mille aineelle mies ja nainen ovat altistuneet.

Britannian viranomaisten odotetaan kokoontuvan myöhemmin keskiviikkona keskustelemaan tapauksesta. Asiaa tutkii terrorisminvastainen poliisi, Reuters kertoo.

Britannia syytti Venäjän sekaantuneen maaliskuiseen Skripalien myrkytykseen. Tapaus kiristi EU-maiden ja Venäjän välejä. Skripalit olivat pitkään sairaalahoidossa, mutta he ovat toipuneet murhayrityksestä.

Lue myös: Julija Skripal avautuu salamurhayrityksestä ensimmäisessä haastattelussaan: ”Heräsin uutisiin, että meidät on myrkytetty”

Toistaiseksi on epäselvää, ovatko viime lauantaina löytyneet mies ja nainen joutuneet rikoksen uhreiksi, kertoo The Guardian. He ovat hoidettavina samassa sairaalassa kuin Skripalit aiemmin tänä vuonna, kertoo brittilehti The Independent.

Viranomaiset eristivät varotoimenpiteenä alueita sekä Amesburyssa että Salisburyssa. Amesburyn ja Salisburyn välinen etäisyys on runsaat 12 kilometriä.

Lehden mukaan poliisi on eristänyt kirkon, joka sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä miehen ja naisen löytöpaikasta. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan mies ja nainen olisivat osallistuneet lauantaina kirkossa järjestettyyn perhetapahtumaan.

Lisäksi poliisi on eristänyt osan puistoalueesta sekä sen yhteydessä sijaitsevan leikkikentän ja parkkipaikan. Vielä keskiviikkoaamuna myös paikallinen terveysasema oli suljettuna, The Guardian kertoo. Lehdellä ei kuitenkaan ole vahvistettua tietoa siitä, liittyvätkö eristetyt alueet lauantain tapahtumiin.

The Guardianin toimittaja on jakanut Twitterissä kuvan eristetystä kirkosta.
Lauantain jälkeen poliisi on lisännyt näkyvyyttään yleisillä paikoilla. Paikalliset terveysviranomaiset eivät kuitenkaan usko, että tapaus aiheuttaisi ”merkittävää terveydellistä riskiä” ulkopuolisille.

The Independent on haastatellut naista, joka asuu tapahtumapaikan lähistöllä. Hän kertoo nähneensä lauantai-iltana, että poliisit ja palomiehet pukeutuivat saavuttuaan ”vihreisiin pukuihin”.

Naisen mukaan viranomaiset saapuivat noin iltaseitsemältä. He kehottivat naista pysyttelemään sisätiloissa iltakymmeneen saakka. Viranomaiset myös katkaisivat sähköt ja kaasun alueen taloista, lehti kirjoittaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Britannia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

  2. 2

   Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi”

   Tilaajille
  3. 3

   Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

  4. 4

   Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

   Tilaajille
  5. 5

   Kun Tepa Lundgren, 72, kuolee, kaikki on valmiina – Punaisesta mapista löytyy tarvittava tieto omaisille sekä punamustat villasukat arkkua varten

  6. 6

   Olen tavannut lapsia, jotka sylkevät, käyvät päälle ja rikkovat huonekaluja – Miten he saavat tarvittavaa hoitoa tässä sijaishuollon resurssipulassa?

  7. 7

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  8. 8

   Keskustan eduskuntaryhmä kutsuttu koolle Kesärantaan – Iltalehden mukaan aiheena hallitustyö kokoomuksen kanssa

  9. 9

   Helsinki sijoitti kaupunkipyörä­telineen vammaisten pysäköintipaikalle, bussikuskit pelkäävät onnettomuuksia: ”Se on siinä todella vaarallisesti”

  10. 10

   Lauri Markkasen punttikuuri toi aimo annoksen massaa – yksi selvä kehityskohde alkavalle kaudelle: ”Olen aina johtanut esimerkilläni”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  3. 3

   Amerikkalaisnäyttelijä nosti täysin puskista suomalaissarja Sorjosen tämän hetken parhaimmistoon – tuntemattomat näyttelijät mahtavia, ”visuaalinen näyttävyys tyrmäävä”

  4. 4

   Sydämen jäykistyminen aiheuttaa nuorten äkkikuolemia – lihakseen kasvava sidekudos voi tuottaa kohtalokkaan rytmihäiriön

   Tilaajille
  5. 5

   Näinkin voi käydä: Täysiä kaahaava ”sukkahousupyöräilijä” ja kaksi koiranulkoiluttajaa kohtasivat kevyen liikenteen väylällä Espoossa – Sitten kaikki alkoivat kiitellä toisiaan vuolaasti

  6. 6

   Krp:n rikostarkastaja Turun talousrikostutkinnasta HS:lle: Muovipusseihin sullottu puoli miljoonaa käteistä tukee rahanpesuepäilyä – Rikoksesta epäillään nyt kahta yritystä

  7. 7

   23-vuotias nainen tapettiin Kannelmäessä – Yksi mies otettu kiinni, toista etsitään

  8. 8

   HS selvitti krp:n operaation kohteena olleen Airiston Helmen omistukset Turun saaristossa – grafiikka näyttää, kuinka yritys on ostanut lukuisia saaria tärkeältä laivaväylältä

  9. 9

   Ruotsidemokraatit ratkaisivat Ruotsin hallituspelin ensimmäisen erän oikeiston eduksi ja kokivat sitten nöyryyttävän tappion – Ryhmänjohtaja: ”Nyt raja on tullut vastaan”

  10. 10

   Mitä saa perustellusti kysyä työhaastattelussa ja mitä ei? Asiantuntijat kertovat myös, miten oudon kysymyksen voi väistää

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  3. 3

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  4. 4

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  5. 5

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  6. 6

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  10. 10

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi” Tilaajille
  3. Paavi vierailee tänään Virossa, jossa yli puolet väestöstä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan – Paavi on kuitenkin erityisessä suosiossa, ja selitys on Neuvostoliitto, suora lähetys Tallinnasta kello 9.50
  4. Lauri Markkasen punttikuuri toi aimo annoksen massaa – yksi selvä kehityskohde alkavalle kaudelle: ”Olen aina johtanut esimerkilläni”
  5. Helsinki sijoitti kaupunkipyörä­telineen vammaisten pysäköintipaikalle, bussikuskit pelkäävät onnettomuuksia: ”Se on siinä todella vaarallisesti”
  6. Olen tavannut lapsia, jotka sylkevät, käyvät päälle ja rikkovat huonekaluja – Miten he saavat tarvittavaa hoitoa tässä sijaishuollon resurssipulassa?
  7. Instagramin perustajat lähtevät yhtiöstään – Bloomberg: Taustalla erimielisyydet Facebookin Zuckerbergin kanssa
  8. Kun Tepa Lundgren, 72, kuolee, kaikki on valmiina – Punaisesta mapista löytyy tarvittava tieto omaisille sekä punamustat villasukat arkkua varten
  9. Suomalaiset iskivät kahdeksan maalia NHL:n harjoituspeleissä – kotimainen Liiga voi jäädä ilman nousevaa tähteä: ”Kun häntä katsoo tänään, hän on eri pelaaja”
  10. Tunti sitten
  11. Risto Siilasmaa avasi vanhoja tuntojaan Nokiasta – ja se on tärkeää, koska ongelmia piilotetaan muuallakin
  12. Työttömät jäävät säästöjen jalkoihin
  13. Näytä lisää