Ulkomaat |HS seuraa

Grafiikka näyttää: Näin sukeltajat saattavat lapsia ulos luolastosta

Thaimaassa onnistuttiin maanantaina pelastamaan jälleen neljä loukkuun jäänyttä poikaa Tham Luangin luolasta. Luolassa on yhä jumissa neljä poikaa ja joukkueen valmentaja.

Thaimaassa Tham Luangin tulvaluolaan loukkuun jääneiden poikien pelastaminen eteni maanantaina aikaisempaa sujuvammin. Päivän aikana luolan uumenista saatiin pelastettua neljä poikaa, kertoivat viranomaiset tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana.

”Olemme niin iloisia, että saimme jälleen neljä poikaa pelastettua”, entinen kuvernööri Narongsak Osottanakorn sanoi.

HS seurasi maanantain pelastusoperaatiota hetki hetkeltä. Seurannan voit lukea kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

Sunnuntaina alkaneessa operaatiossa on nyt saatu pelastettua kahdeksan nuorukaista. Luolassa on vielä loukussa viisi ihmistä. Nuorten jalkapallojoukkue jäi jumiin luolaan jo 23. kesäkuuta, kun tulvavesi katkaisi tien ulos.Osottakornin mukaan maanantain pelastus onnistui pari tuntia sunnuntaita nopeammin. Aikaa kuluu kuitenkin operaatioiden välillä tarvikkeiden, kuten happipullojen ja opasköysien, valmisteluun uutta sukellusta varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tiedotustilaisuus päättyi toiveikkain tunnelmin. Pelastusoperaatiota johtava Osottanakorn sai lopuksi raikuvat aplodit yleisöltä, kertoi paikalla ollut brittilehti The Guardianin toimittaja.

Jo maanantaiaamuna kerrottiin, että olosuhteet luolassa ovat pysyneet toistaiseksi hyvinä. Alueella oli sunnuntaina rankkoja sadekuuroja, mutta ne eivät nostaneet veden pintaa luolastossa.

Myös maanantaina illalla alueella satoi kaatamalla, kertoo paikalla oleva HS:n toimittaja Vesa Mäkinen.

”Kunnon monsuunisateita tulee varmasti pian, ja silloin vuorilta tulevaa vettä tulvii luolaan”, mäkinen totesi myöhään maanantaina.

Kaikki kahden päivän aikana pelastetut pojat on kuljetettu ambulansseilla tai helikopterilla sairaalaan Chiang Rain kaupunkiin.

Thaimaan sisäministeri Anupong Paojinda vahvisti maanantaina Bangkok Postille, että kaikki neljä sunnuntaina pelastettua ovat sairaalassa hyvässä kunnossa. Maanantaina pelastetut olivat vielä näitäkin paremmissa voimissa, viranomaiset kehuivat maanantai-iltana.

Viranomaisten mukaan vanhemmat eivät pääse vielä tapaamaan pelastettuja sairaalaan infektioriskin takia. Narongsak Osottanakorn kertoi kuitenkin varhain maanantaina, että vanhemmat saatetaan päästää katsomaan lapsiaan lasioven läpi.

Luolasta jo pelastettujen lapsien nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen ”kunnioituksesta niitä vanhempia kohtaan, joiden pojat ovat vielä luolassa”, kertoi kuvernööri.

Viranomaiset eivät vielä ole kertoneet, ketkä pojista on pelastettu. Edes poikien perheet eivät tienneet, ketkä luolasta saatiin ulos, brittilehti The Guardian kertoi.

Sukellusoperaatiota on pidetty äärimmäisen vaarallisena, ja sunnuntaina luolista pelastetuille pojille annettiin pelastuksen ajaksi rauhoittavia lääkkeitä, kertoi operaatiossa mukana ollut tanskalaissukeltaja Ivan Karadzic Tanskan yleisradiolle.

”Pojat olivat rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksen alaisina, jotta he eivät panikoisi. Heitä ei nukutettu täysin, mutta he eivät reagoineet normaalisti”, Karadzic kertoi lehdelle.

Panikointi on yksi suurimmista riskeistä pelastusoperaation onnistumisessa, arvioi tekniikkasukelluskouluttaja ja sukellusonnettomuuksia tutkinut Jouni Piispanen Sukeltajaliitosta HS:lle sunnuntaina.

Sukeltajat toimivat luolassa pareina niin, että ensimmäinen kuljettaa pelastettavaa ja toinen seuraa perässä. Näkyvyys mutaisessa vedessä on olematon, joten sukeltajat seuraavat reitille viritettyä apuköyttä.

Poikia kuljettavan parivaljakon lisäksi reitin varrella on muita sukeltajia auttamassa muun muassa varusteiden kanssa.

Maanantain pelastustöihin osallistui viranomaisten mukaan peräti sata sukeltajaa. Ensimmäisessä pelastusoperaatiossa sunnuntaina oli mukana 50 ulkomaalaista ja 40 thaimaalaista sukeltajaa.

Yhteensä reitin kulkeminen kestää useita tunteja kumpaankin suuntaan. Reitin ensimmäisen osan luolan suuaukolta kolmannen kammion komentokeskukseen voi kävellä, mutta syvemmällä tunneli kapenee paikoin niin ahtaaksi, että sukeltajien ja poikien on riisuttava varusteensa ja ujuttauduttava läpi.

Osatanakorn ei ole kertonut, joutuvatko pojat varsinaisesti sukeltamaan reitillä.

Lue tästä HS:n maanantainen seuranta pelastusoperaatiosta:

HS lopettaa Thaimaan tapahtumien hetki hetkeltä -seurannan tältä päivältä.

Tänään pelastetut pojat olivat paremmassa kunnossa kuin he, jotka pelastettiin eilen, Osottanakorn sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.

Tämän päivän pelastusoperaatio saatiin suoritettua neljästä viiteen tuntia suunniteltua aikataulua aiemmin, koska olosuhteet olivat suotuisat.

Nyt kaikki pelastustyöntekijät ja sukeltajat ovat siirtyneet lepäämään, sillä pelastusoperaation on määrä jatkua huomenna.

Viranomaiset käyvät myöhemmin maanantaina vielä läpi suunnitelmat tiistain varalle.

Tiedotustilaisuus on nyt päättynyt, mutta The Guardianin Michael Safin mukaan se päättyi iloisissa tunnelmissa.

Pelastusoperaation johtaja Narongsak Osottanakorn sai raikuvat aplodit yleisöltä. Jopa muutaman toimittajan nähtiin kiittelevän häntä tilaisuuden päätteeksi.

Keskeinen kysymys kuuluu, saadaanko loput viisi poikaa pelastettua huomenna.

"En osaa sanoa, en ole tämän johdossa, vaan se riippuu sukeltajista. Heidän suunnitelmansa on laadittu neljän henkilön pelastamiseen", Osottanakorn sanoi.

Luolassa yhä loukussa olevat neljä poikaa ja valmentaja ovat yhä hyvässä kunnossa, tiedotustilaisuudessa kerrotaan.

Pojat eivät ole syöneet sairaalassa toivomaansa perinteistä thairuokaa phad kra paota, mutta laimennettua puuroa he ovat saaneet syötyä, tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Toinen upseeri tiedotustilaisuudessa: "Kolme päivää vielä, niin koko joukkue on saatu ulos"

Tiedotustilaisuudessa puhunut armeijan upseeri kertoo, että pelastusoperaation seuraava vaihe riippuu olosuhteista.

Osottanakornin pelastusoperaatiossa käytettävien välineiden ja tarvikkeiden valmistelu vaatii 20 tuntia. Hän ei osannut sanoa tarkkaa ajoitusta operaation jatkumiselle.

Ex-kuvernööri Osottanakornin mukaan maanantain pelastusoperaatiossa oli mukana yli sata luolasukeltajaa.

Tiedotustilaisuus alkoi, kuvernööri kertoo pelastustöiden nopeutuvan koko ajan

Pelastusoperaatiota johtavan ex-kuvernööri Narongsak Osottanakornin mukaan poikien luolasta sukeltaminen nopeutuu koko ajan.

"Pelastajat voivat nyt lyhentää operaation kestoa kahdella tunnilla", hän sanoo paikalla olevan The Guardianin toimittajan Michael Safin mukaan.

"Olemme niin iloisia, että saimme jälleen neljä poikaa pelastettua", entinen kuvernööri Narongsak Osottanakorn kertoo juuri alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

Kerrataan vielä tiiviisti, mitä tämän päivän aikana on tapahtunut.

Pelastusoperaatio Tham Luangin luolalla alkoi aamuseitsemältä Suomen aikaa. Noin yhdeksän tuntia kestäneessä operaatiossa luolasta saatiin pelastettua neljä lasta.

Yhteensä pelastettuja on siis kahdeksan, eli luolassa on edelleen 5 henkilöä. Vahvistamattomien tietojen mukaan luolassa on myös poikien valmentaja.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tämän päivän operaation tuloksia, mutta Thaimaan laivaston erikoisjoukkojen (Navy Seal) Facebook-sivulla kerrotaan, että pelastettuja poikia on yhteensä kahdeksan.

Pelastetut lapset on viedään läheiseen sairaalaan Chiang Rain kaupunkiin. Osa pojista on jo viety sinne. Raporttien mukaan sairaalaan viedyt lapset ovat hyvässä kunnossa.

CNN:n ja The Guardianin mukaan pelastusoperaatiota ei jatketa enää tänää. Virallista vahvistusta tälle ei vielä ole saatu.

Luolan läheisessä mediakeskuksessa on pian määrä alkaa tiedotustilaisuus, jossa viranomaiset kertovat tarkempia tietoja päivän pelastusoperaatiosta.

HS:n Thaimaassa paikalla oleva toimittaja Vesa Mäkinen kävi tapaamassa luolassa jumissa olevien poikien koulutovereita Mae Sai Prasitsart -koululla.

Koululla järjestettiin myös tiedotustilaisuus. Mäkisen jutun koululta voit lukea tästä.

Tiedotustilaisuus on alkamassa pian, twiittaa tapahtumia paikan päällä seuraava Jacob Goldberg. Siellä lienee odotettavissa myös virallista vahvistettua tietoa sille, kuinka monta poikaa luolasta on vielä pelastettavana.

Thaimaan laivaston erikoisjoukot (Navy Seal) kertoo Facebook-sivuillaan, että luolasta on pelastettu yhteensä kahdeksan lasta. Joukot ovat olleet tiiviisti mukana pelastusoperaatiossa.

The Guardianin Michael Safin mukaan Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-chan on saapunut Tham Luangin luolalle.

Tiedotustilaisuus sieltä alkanee siis todennäköisesti pian.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema viranomaislähde kertoo, että luolasta on pelastettu yhteensä kahdeksan ihmistä.

Aiemmat havainnot pelastettujen määrästä ovat perustuneet silminnäkijöiden havaintoihin. Silminnäkijät ovat kuitenkin pääsääntöisesti olleet pelastusoperaatiossa työskenteleviä henkilöitä.

Thaimaan pääministerin tiedotustilaisuuden luolan viereisessä mediakeskuksessa piti alun perin alkaa jo kaksi tuntia sitten, mutta sitä lykättiin, ettei se häiritsisi pelastusoperaatiota.

Tietoa tiedotustilaisuudesta tai sen uudesta ajankohdasta ei toistaiseksi ole saatu.

CNN kertoi aiemmin, että pelastusoperaatioita ei tänään enää jatkettaisi, mutta virallista vahvistusta odotellaan myös sen osalta.

The Guardianin Michael Safi kertoo, että lehden lähteiden mukaan kahdeksannen pojan pelastamiselle on saatu vahvistus.

Virallista vahvistusta odotellaan edelleen.

Kuudentena ja seitsemäntenä luolasta pelastetut lapset viedään sairaalaan Chiang Rain kaupunkiin helikopterikyydeillä, The Guardianin toimittaja Michael Safi twiittasi.

Thaimaalaisen tv-kanavan mukaan helikopterikyyti sairaalan lähelle kestää noin 20 minuuttia. Helikopterin laskeutumispaikalta on vielä 700 metrin matka sairaalaan.

Vahvistettuja tietoja tämän päivän operaatioista joudutaan vielä odottamaan. Virallista vahvistusta ei ole saatu myöskään sille, onko pelastusoperaatio päättynyt.

Sunnuntaina viralliset tiedot kerrottiin vasta, kun pelastusoperaatio oli päättynyt.

BBC:n Filippiinien-kirjeenvaihtaja Howard Johnson twiittasi, että kolmen ambulanssin on nähty lähtevän luolalta. Hän mainitsi ensimmäisessä twiitissään kaksi ambulanssia, mutta päivitti lukumäärän kolmeen heti ensimmäisen twiitin jälkeen.

The Guardianin avustaja Veena Thoopkrjaei twiittasi, että seitsemäs lapsi on viety sairaalaan.

Vahvistettua tietoa pelastettujen lasten määrästä ei vielä ole. Vahvistamattomien tietojen mukaan heitä olisi kahdeksan.

CNN: Pelastusoperaatio ei jatku enää maanantaina

Pelastusoperaatio on päätöksessään tämän päivän osalta, pelastusoperaatiossa mukana oleva silminnäkijä kertoo yhdysvaltalaiselle uutiskanava CNN:lle.

Näin ollen tänään maanantaina luolasta pelastettiin neljä lasta – saman verran kuin sunnuntainakin.

CNN:n mukaan luolassa on edelleen neljä poikaa ja heidän valmentajansa.

Pelastusoperaatiota seurataan intensiivisesti myös Twitterissä.

Aihetunnisteen #ThaiCaveRescue alle tulee valtava määrä twiittejä, joissa ihmiset kommentoivat meneillään olevaa pelastusoperaatiota.

Lisäksi monet kansainväliset mediat käyttävät samaa aihetunnistetta, kun he julkaisevat omia tietojaan aiheesta.

Reuters: Luolasta on pelastettu kahdeksan lasta

Silminnäkijän mukaan kahdeksas henkilö on tuotu ulos luolasta, uutistoimisto Reuters kertoo. Tietoa ei vielä ole vahvistettu.

Reuters ei myöskään kertonut, onko kyseessä lapsi vai joku muu henkilö.

Todennäköisesti virallista vahvistusta pelastettujen määrästä saadaan vielä odotella. Sunnuntaina vahvistus luolasta pelastettujen lasten lukumäärästä tuli vasta pelastusoperaation päätyttyä.

Luolaan loukkuun jääneiden lasten pelastaminen aloitettiin sunnuntaina, jolloin heitä saatiin pelastettua neljä. Operaation toinen päivä alkoi aamuseitsemältä Suomen aikaa.

Tänään on luolasta on toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan pelastettu kolme lasta, eli yhteensä pelastettuja on seitsemän. Virallista vahvistusta pelastetuista ei ole vielä tullut, sillä pelastustyöt ovat kesken.

Kaikki pojat yritetään saada luolasta ulos mahdollisimman nopeasti, sillä monsuunikaudella sää voi muuttua alueella nopeasti, ja rankkasateet saattavat nostaa vedenpintaa luolan sisällä.

HS:n paikalla Thaimaassa olevan toimittaja Vesa Mäkisen mukaan sää näyttää luolaston lähellä Mae Saissa varsin hyvältä, eikä sateen uhkaa näy muutamaa tummaa pilveä lukuun ottamatta.

Reuters: Seitsemäskin poika on tuotu luolasta ulos

Uutistoimisto Reuters kertoo, että myös seitsemäs henkilö olisi tuotu luolasta ulos. Kyseessä on silminnäkijähavainto, eikä tietoa ole vielä vahvistutettu.

Uusimpien tietojen myötä luolassa olisi siis enää kuusi lasta.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-chan oli tarkoitus pitää tiedotustilaisuus luolan läheisessä mediakeskuksessa kahdelta Suomen aikaa, mutta hän on toistaiseksi jäänyt Chiang Rain kaupunkiin, jottei hän häiritsisi meneillään olevaa pelastusoperaatiota.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tietoa kuudennen pojan pelastuksesta. Esimerkiksi The Guardianin Michael Safi kuitenkin twiittasi aiheesta hetki sitten. Virallisia vahvistuksia pitää kuitenkin odottaa senkin takia, että pelastustyöt ovat vielä kesken. Eilen varma tieto pelastettujen määrästä saatiin vasta kun operaatio oli ohi.

Vahvistamattomien tietojen mukaan luolasta on tuotu ulos kuudes poika

Silminnäkijätietojen mukaan toinenkin poika on tuotu ulos luolasta. Kaikkiaan luolasta olisi siis pelastettu kuusi poikaa.

Osa luokkatovereista kertoi koululla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tuntojaan. He kuvailivat luolaan jääneitä ystäviään tiiviiksi ja läheiseksi ryhmäksi.

HS:n paikalla Thaimaassa olevan toimittajan Vesa Mäkisen mukaan sää näyttää luolaston lähellä Mae Saissa varsin hyvältä. Sateen uhkaa ei näy muutamaa tummempaa pilveä lukuun ottamatta. Lupailee hyvää pelastustöiden jatkamiselle.

Mäkinen sanoo, että muutaman luolassa olevan lapsen luokkatoveri sanoi tänään koululla toivovansa ja uskovansakin, että koko joukko pääsee tänään ulos luolasta.

Paikalla oleva kanadalaisen CTV News -televisioyhtiön toimittaja Peter Akman kertoo Twitterissä, että Thaimaan pääministeriä odotetaan saapuvaksi mediakeskukseen kertomaan uutta tietoa pelastusoperaatiosta.

Luolassa olevista ja olleista pojista vanhin on 17-vuotias, nuorin (lempinimeltään Titan) 11-vuotias. Luolassa oleva valmentaja on 25-vuotias.

Pojille on sosoitettu runsaasti tukea niin Thaimaassa kuin ulkomaillakin. Tässä esimerkiksi malesialaisen jalkapallojoukkueen jakama twiitti saatesanoilla "pysykää vahvoina":

Tänään siis ainakin yksi poika on viranomaislähteen mukaan pelastettu luolasta, mutta muista pelastetuista ei ole tietoa. Eilisen jälkeen luolaan jäi vielä kahdeksan poikaa ja valmentaja, mutta pelastustyöntekijät eivät ole kertoneet, kuinka monta tänään yritetään pelastaa.

Kaikki pojat yritetään varmasti saada luolasta ulos mahdollisimman nopeasti, sillä monsuunikaudella sää voi muuttua alueella äkisti, ja rankkasateet saattavat nostaa vedenpintaa luolan sisällä.

Eilen pelastettujen poikien kerrotaan olevan sairaalassa hyvässä kunnossa ja ilmeisesti hyvillä mielin. Pojille toimitettiin luolaan ruokaa ja vettä, mutta ruoka oli silti poikien ensimmäisiä toiveita. Etenkin perinteistä thairuokaa basilikakanaa, phad kra paota, toivottiin.

Thaimaan sisäministeri Anupong Paojinda kertoi eilen, että neljä pelastettua lasta ovat sairaalassa hyvässä kunnossa. Tänään pelastetun viidennen lapsen voinnista ei toistaiseksi ole tietoa.

Viranomaisten mukaan parhaassa kunnossa olevat pojat tuodaan luolasta ulos ensimmäisinä.

Piispanen arvioi eilen, että panikointi on yksi suurimmista riskeistä pelastusoperaation onnistumisessa. Eilen pelastetut pojat olivat rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksen alaisina, jotta he eivät panikoisi.

Heitä ei kuitenkaan nukutettu täysin, tanskalainen sukeltaja Ivan Karadzic sanoi eilen Tanskan yleisradiolle.

Tähän mennessä pelastustoimet näyttävät sujuneen suunnitelmien mukaisesti, mutta operaatioon liittyy valtavasti riskejä, etenkin kun pelastettavat pojat ja valmentaja ovat huonossa kunnossa oltuaan luolassa loukussa juhannuksesta lähtien.

Sukeltajaliiton Jouni Piispanen arvioi riskejä HS:lle eilen.

The Guardianin toimittaja Michael Safin mukaan hänen ohitseen ajoi ambulanssi, jota seurasi helikopteri muutamaa minuuttia myöhemmin. Mediakeskuksessa olevat thaimaalaiset vapaaehtoiset tervehtivät ohi kulkeneita ajoneuvoja iloisissa tunnelmissa.

Pelastettujen poikien nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen "kunnioituksesta niitä vanhempia kohtaan, joiden pojat ovat vielä luolassa", pelastustehtävää johtava kuvernööri Narongsak Osottanakorn sanoi.

Viranomaisten mukaan vanhemmat eivät ole vielä päässeet tapaamaan pelastettuja lapsia sairaalaan infektioriskin takia. Osottanakornin mukaan vanhemmat saatetaan päästä tapaamaan lapsiaan lasioven läpi.

Thaimaalaisen toimittajan julkaisemassa kuvassa näkyy hänen mukaansa ambulanssi, jolla pelastettua poikaa lähdettiin viemaan sairaalaan.

Tietoa pelastusoperaation etenemisestä on vaikea saada, koska alue on tiukasti rajattu eivätkä toimittajat pääse alueelle. Myös huhuja operaation etenemisestä tihkuu ennen virallista vahvistusta.

Pelastetun pojan voinnista ei ole vielä tietoa. Luolastolta pelastetut kuljetetaan sairaalaan läheiseen Chian Rain kaupunkiin noin puolen tunnin ajomatkan päähän.

Eilisen jälkeen luolaan siis jäi kahdeksan poikaa ja valmentaja. Vielä on epäselvää, kuinka monta poikaa luolasta aiotaan tänään pelastaa.

Sunnuntaina pelastusoperaatio kesti noin yhdeksän tuntia. Tänään pelastustehtävä aloitettiin noin seitsemältä Suomen aikaa, joten ensimmäinen poika saatiin luolasta ulos huomattavasti eilistä ripeämmin.

Viides luolassa loukussa ollut saatiin pelastettua, viranomaiset kertovat

Pelastusviranomaiset vahvistivat, että ensimmäinen poika on saatu pelastettua luolasta maanantaina. Sunnuntaina luolasta pelastettiin neljä poikaa. HS seuraa pelastusoperaation toista päivää hetki hetkeltä.

Aiemmin uutistoimisto Reuters kertoi, että silminnäkijän mukaan henkilö oli kannettu luolasta paareilla ambulanssiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Thaimaa

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  2. 2

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  3. 3

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  4. 4

   Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko

  5. 5

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  6. 6

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  7. 7

   Maailman majakka himmeni – Onko YK:lla tulevaisuutta Trumpin jälkeen?

  8. 8

   Räppärit Redrama, Paleface ja Tommy Lindgren kyllästyivät ”valkoisen miehen kriisiin” ja Sipilän hallitukseen – ne saavat kyytiä uudella albumilla

  9. 9

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  10. 10

   Ajatus­hautomo Libera yrittää kaataa ay-liikkeelle pyhän asian: ”Yleis­sitovuus aiheuttaa monen­laista haittaa Suomen taloudelle”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  4. 4

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  5. 5

   Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

  6. 6

   Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

   Tilaajille
  7. 7

   Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi”

   Tilaajille
  8. 8

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  9. 9

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  10. 10

   Vaihtokuvat näyttävät, kuinka venäläisen liikemiehen ja Airiston Helmen hankkimat alueet ovat muuttuneet vuosien saatossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta
  3. Ensimmäiset puoli vuotta Elina Ukkonen vietti lattialla – Tällaista on arki, kun pienten kaksosten vanhemmille syntyy toiset kaksoset Tilaajille
  4. Räppärit Redrama, Paleface ja Tommy Lindgren kyllästyivät ”valkoisen miehen kriisiin” ja Sipilän hallitukseen – ne saavat kyytiä uudella albumilla
  5. Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi
  6. Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”
  7. Ihmisten yhteistyö­kyvyn salaisuus löytyy kasvatuksesta – Kun lasta hoitavat muutkin kuin äiti, kehittyy myös kyky myötätuntoon Tilaajille
  8. Kun kirjailijasta tehtiin ennustaja: Ilkka Remes kirjoitti Turun saariston ratsiasta jo vuosia sitten, ja se tuskin oli vahinko
  9. Maailman majakka himmeni – Onko YK:lla tulevaisuutta Trumpin jälkeen?
  10. Ajatus­hautomo Libera yrittää kaataa ay-liikkeelle pyhän asian: ”Yleis­sitovuus aiheuttaa monen­laista haittaa Suomen taloudelle”
  11. Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken” Tilaajille
  12. Näytä lisää