Venäjän ulkoministeriö: Yhdysvallat tärvelee pidätyksellä Helsingin huippu­kokouksen vaikutuksia – Syytteiden mukaan Maria Butina on Venäjän agentti - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Venäjän ulkoministeriö: Yhdysvallat tärvelee pidätyksellä Helsingin huippu­kokouksen vaikutuksia – Syytteiden mukaan Maria Butina on Venäjän agentti

Maria Butinaa uhkaa jopa vuosien vankeustuomio. Hänellä on yhteyksiä Kansalliseen kivääriyhdistykseen NRA:han, Yhdysvaltain republikaanipuolueeseen ja muun muassa amerikkalaisten pakotelistalle joutuneeseen entiseen venäläispoliitikkoon. Butina kiistää olevansa agentti.

Syytteiden mukaan Maria Butinan tarkoituksena oli luoda suhteet yhdysvaltalaisiin vaikuttajiin ja edistää näin Venäjän intressejä.

Julkaistu: 18.7.2018 18:31, Päivitetty 18.7.2018 22:28

Venäjän ulkoministeriö väittää, että Maria Butinan pidätyksen on tarkoitus pilata Trumpin ja Putinin tapaamisen positiiviset vaikutukset. Asiasta kertoo Reuters venäläisen RIA:n tietojen mukaan.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti aiemmin, että venäläistä Butinaa syytetään yrityksestä soluttautua Kansalliseen kivääriyhdistykseen NRA:han ja republikaanipuolueeseen Venäjän toimeksiannosta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat