Ulkomaat

Trumpista leviää Yhdysvalloissa sala­liitto­teoria, jolla on seuraajia myös Suomessa – kaksi asiaa tekee siitä poikkeuksellisen

Yleensä salaliittoteorioissa valtaa pitää jokin hämärä salaseura. Coming Storm -salaliittoteoriassa valtaa pitää kuitenkin mies, joka pitää sitä oikeastikin – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Kaikki vallanpitäjät ovat pedofiileja, koska se asettaa heidät helposti kiristettävään asemaan.

Erikoistutkija Robert Mueller ei oikeasti tutki sitä, tekikö Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yhteistyötä Venäjän kanssa voittaakseen presidentinvaalit 2016. Oikeasti hän tutkii yhteistyössä Trumpin kanssa demokraatteja, ja erityisesti Hillary Clintonia oikeasta Venäjä-salaliitosta.

Isoin osa demokraattipolitiikoista on salaisesti pidätettyjä ja heillä on nilkkapannat.

Yhdysvalloissa on vuosia pitänyt valtaa salaseura, jota vuorostaan hallitsee Saudi-Arabia. Salaseura yritti salamurhata Trumpin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta Trump on koko ajan ollut oikeasti vallassa, ja hän toimii armeijan JSOC-erikoisjoukkojen kanssa tuhotakseen salaseuran – ja paljastaakseen pedofiilit.

Nämä ovat asioita, joihin Coming Storm -salaliittoteoriaan hurahtaneet, lähinnä Trumpia kannattavat ihmiset uskovat. Millekään näistä väitteistä ei löydy mitään konkreettisia todisteita.

Kaikki teorian kannattajat eivät usko jokaiseen väitteistä. Suurempaan pääteoriaan on yhdistetty lukuisia kuvitelmia. Teorian alkuperä on kuitenkin sellainen, että oikeastaan minkä tahansa jo olemassa olleen salaliittoteorian voi yhdistää siihen melko saumattomasti.

Poikkeukselliseksi tämän salaliittoteorian tekee kuitenkin kaksi asiaa.

Yleensä salaliittoteorioissa puhutaan siitä, että valtaa pitää jokin hämäräperäinen eliitti, kuten Illuminati, Uusi maailmanjärjestys tai Sionistijuutalaiset. Tässä salaliittoteoriassa avainasemassa on kuitenkin se, että presidentti Trump on koko ajan tilanteen tasalla, eivätkä salaseurat mahda hänelle mitään.

Tämä on sinänsä erikoista, koska Trump on laajoilla valtaoikeuksilla siunattu Yhdysvaltain presidentti, jonka puolue hallitsee kongressia ja korkeinta oikeutta. Hän on siis vallankahvassa ihan oikeastikin.

Salaliittoteoreetikot menevät tässä kuitenkin vielä pidemmälle. He väittävät, että kaikki Trumpin valtaa mahdollisesti uhkaavat asiat, kuten Venäjä-tutkinta, oikeusjutut tai republikaanien ajoittainen niskurointi Trumpia vastaan, kuuluvat Trumpin suureen suunnitelmaan, jolla hän tekee Amerikasta jälleen suuren.


Toisekseen, salaliittoteorian kannattajat ovat avoimesti ja suurella innolla osallistuneet Trumpin kannatustapahtumiin salaliittoteoriaan viittaavien paitojen ja kylttien kanssa.

Esimerkiksi Daily Beastin toimittaja twiittasi heinäkuun lopussa kuvia salaliittoteorian kannattajista Trumpin puhetilaisuudessa.
Asiantuntijat ovat varoittaneet, että salaliittoteoriat voivat aiheuttaa vakavaa vaaraa, jos ihmiset ottavat ne tosissaan.

”Suurin vaara on se, että olemme vain yhden henkisesti epävakaan ihmisen päässä seuraavasta massiivisesta välikohtauksesta, joka määrittää mitä tapahtuu seuraavaksi”, sanoi Harvardin yliopiston mediatutkija Ben Decker sanomalehti New York Timesille.

Vuonna 2016 valeuutiset demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin lapsiseksiringistä saivat kiväärimiehen tunkeutumaan pizzeriaan Washingtonissa.

Coming Storm, Tuleva myrsky, lähti liikkeelle lokakuussa 2017 erään Q-nimimerkkisen käyttäjän salaperäisistä viesteistä kuvafoorumi 4chanin /pol/-nimisessä osiossa, jossa käydään ”poliittisesti epäkorrektia” keskustelua.

Q, jonka nimi viittaa salaliittoteoreetikkojen mukaan Yhdysvaltain ydinaseturvallisuudesta vastaavan ministeriön korkeimpaan turvaluokitukseen, jakoi pitkän sarjan kysymyksiä presidentti Trumpista salamyhkäiseen sävyyn. Viesti loppui lauseeseen ”Miksi Trump on aina viisi askelta edellä?”

Q viittasi näihin kysymyksiin ”leivänmuruina”, joita uteliaat voisivat seurata. Q:sta puhutaan myös Q Anonina. Anon on viittaus anonyymiin, koska kuvafoorumeilla esiinnytään yleensä nimettöminä ja ilman nimimerkkiä.

Pian käyttäjämerkillä ryhdyttiin jakamaan paljon hyvin epätarkkaa ja yleistä informaatiota, lähinnä viittauksia eri poliittisiin henkilöihin, sekä kysymyksiä ja tiedusteluslangia.

Q jakoi myös kuvan, joka salaliittoteorian kannattajien mielestä osoitti Q:n olevan presidentin lentokoneen Air Force Onen kyydissä.


Itse Coming Storm -nimikin tulee Trumpin sanomisista. Lokakuussa 2017 hän sanoi illalliskutsuilla ”tämän olevan tyyntä nousevan myrskyn edellä”. Uskojien mukaan tämä oli todiste salaliitosta, sillä Q on myös kirjoitellut nousevasta myrskystä.

Keskusteluosio /pol/ tunnetaan 4chan-sivun yleisenä likasankona, jossa rasismi, sovinismi ja syrjintä rehottavat.

/pol/ on myös alusta asti kannattanut vahvasti Trumpia, jota kutsutaan sekä yleisesti /pol/:illa että salaliittoteoreetikkojen joukossa Yhdysvaltain Jumalkeisariksi. Tämä on viittaus Warhammer-scifipelimaailman Ihmiskunnan Jumalkeisariin, joka on galaksia hallitseva yli-ihminen.

Q:n todellinen henkilöys on täysi mysteeri. 4chanin kriittisempien käyttäjien mukaan kyseessä on vain käsistä lähtenyt vitsi, jonka joku tai jotkut keksivät. Joidenkin mukaan hän on presidentti Trump itse, tai sitten joku hänen lähipiiristään.

On vaikea sanoa, kuinka tosissaan käyttäjät ovat, sillä trollaaminen ja musta huumori ovat kivijalka, jolla 4chan seisoo. Silti moni julkisuuden henkilö ja Trumpin kannattaja selvästi ottaa salaliittoteorian tosissaan.

Esimerkiksi Roseanne Barr, Trumpia syvästi kannattava näyttelijä, twiittasi teoriasta ja pyysi Q:ta ottamaan yhteyttä häneen. Hän poisti twiittinsä myöhemmin.

Teorian kannattajia löytyy myös Suomesta.


Salaseurat.fi-sivustolta löytyy pitkät pätkät teoretisointia QAnon/Coming Storm -teoriasta ja kuva suomalaisista heiluttelemassa lakanaa, jossa on viittaus teoriaan Trumpin Helsingin-vierailulta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvallat
 • Salaliittoteoria
 • Donald Trump

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   SVT: Ruotsalainen musliminainen ei suostunut kättelemään miestä työhaastattelussa, eikä saanut työtä – yritykselle sakot työsyrjinnästä

  2. 2

   Suolan vaaroja liioitellaan, väittää suurtutkimus – Oikein käytettynä suola jopa vähensi sydän- ja verisuonitauteja

   Tilaajille
  3. 3

   Sauli Niinistö kommentoi kirjakohua kala-aiheisella runolla, josta presidentin viesti tuskin jää epäselväksi

  4. 4

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  5. 5

   Paavo Arhinmäki soitti Helsingin kaupungin puhelinvaihteeseen, mutta hukkuikin ”absurdiin limboon”, jonka aikana lomakin vaihtui eläkkeeksi

  6. 6

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  7. 7

   Soullegenda Aretha Franklin on kuollut – Ennätyksiä rikkonut laulajatar eli pettymyksien täyttämän elämän, mutta raivasi naisille tien

  8. 8

   Perheministeri Annika Saarikko sai moitteet otettuaan lapsen yrittäjätilaisuuteen – Ministeri HS:lle: Nolostuin, mutta samalla nousi yhteiskunnallinen suuttumus

  9. 9

   Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna huumeisiin enemmän ihmisiä kuin koskaan – yksi selitys superhuumeen yleistyminen

  10. 10

   Antti Rinne sai Sdp:n nousuun, mutta onko hänestä pääministeriksi? Sitä puolueen kannattajatkin pohtivat, kun vaalikausi alkaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ”Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle”

  2. 2

   Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

  3. 3

   Halpa kuukausierä, korko nolla – autoja myydään nyt kuin kännykkäliittymiä, mutta se ei tarkoita, että kauppa olisi ostajalle edullinen

  4. 4

   ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

   Tilaajille
  5. 5

   Lehti: Trumpin neuvonantajan mies toivoo, ettei olisi ikinä esitellyt vaimoaan Trumpille

  6. 6

   ”Moraali ei ole sellainen kiva juttu, josta tulee hyvä olo” – Filosofi kirjoitti Negatiivisen ajattelijan oppaan vastalauseena self helpin yltiö­positiiviselle pöhinälle

   Tilaajille
  7. 7

   ”Onhan se mies iso kävelevä paradoksi” – Kari Hotakainen kirjoitti Kimi Räikkösestä kirjan, jonka kokonainen luku on omistettu 16 päivän ryyppy­putkelle

  8. 8

   Yli 40 ihmistä tuupertui yli­annostuksen takia huippu­yliopiston viereisessä puistossa Yhdysvalloissa

  9. 9

   ”Kaava oli tämä: hyväksikäytä, kiistä, salaa” – Yhdysvalloissa julkaistu raportti kertoo järkyttäviä tietoja 301 pedofiilipapista, joiden uhriksi joutui yli tuhat lasta

  10. 10

   Jussi Luomasen työpaikan nimi venyi niin pitkäksi, ettei hän käytä sitä juuri itsekään – Kielen­huoltaja moittii titteli­hirviöitä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhdekouluttaja panttasi seksiä, petti ja lopulta jätti – Nyt hän kertoo, mikä tuhoaa ja pelastaa suhteen ja miksi moni pettyy kumppaniinsa tajuamatta syytä

   Tilaajille
  2. 2

   Toimittaja ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuollut – Flow-festivaalilla pidettiin hiljainen hetki

  3. 3

   Yali Liu hämmästyi, kun suomalaiskollegat ottivat lounaspuheet tosissaan – Kolme Suomessa työskentelevää ulkomaalaista kertoo, miten me teemme töitä

   Tilaajille
  4. 4

   Tutkijat selvittivät liikunnan vaikutuksia mielen­terveyteen ja yllättyivät runsaasti liikkuvien tuloksista

  5. 5

   Festareiden silmiinpistävät: Flow’hun kultaisiin legginseihin pukeutuneet miehet: “Missään muualla kuin Mummotunnelissa mua ei ole kähmitty näin paljon”

  6. 6

   Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

  7. 7

   ”Tule kotiin <3”, kirjoitti Eveliina Rimpeläinen – Sitä ennen hänen miehensä humalainen kaahailu oli katkennut piikkimattoon ja epäilyyn poliisin murhan yrityksestä

   Tilaajille
  8. 8

   Kesä­tissuttelu on suurempi vaara kuin moni ymmärtää – lääkäri Tuikku Asikainen joi ”normaalisti”, mutta vasta lopetettuaan hän tajusi olleensa väärässä

   Tilaajille
  9. 9

   Helsinkiläiskoulu jakoi oppilaat eri ryhmiin sukupuolen mukaan – Jenni Korkeaojan lapsi lähti tunnille, jonka nimi on lukujärjestyksessä ”Pojat”

  10. 10

   Flow’n perjantain pääesiintyjät olivat surkuhupaisia – Lauryn Hill tuhosi klassikkolevynsä ja Patti Smithin aikuisrock olisi sopinut paremmin olutfestivaalin oheisohjelmaksi

  11. Näytä lisää