Ulkomaat

Trumpista leviää Yhdysvalloissa sala­liitto­teoria, jolla on seuraajia myös Suomessa – kaksi asiaa tekee siitä poikkeuksellisen

Yleensä salaliittoteorioissa valtaa pitää jokin hämärä salaseura. Coming Storm -salaliittoteoriassa valtaa pitää kuitenkin mies, joka pitää sitä oikeastikin – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Kaikki vallanpitäjät ovat pedofiileja, koska se asettaa heidät helposti kiristettävään asemaan.

Erikoistutkija Robert Mueller ei oikeasti tutki sitä, tekikö Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yhteistyötä Venäjän kanssa voittaakseen presidentinvaalit 2016. Oikeasti hän tutkii yhteistyössä Trumpin kanssa demokraatteja, ja erityisesti Hillary Clintonia oikeasta Venäjä-salaliitosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Isoin osa demokraattipolitiikoista on salaisesti pidätettyjä ja heillä on nilkkapannat.

Yhdysvalloissa on vuosia pitänyt valtaa salaseura, jota vuorostaan hallitsee Saudi-Arabia. Salaseura yritti salamurhata Trumpin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta Trump on koko ajan ollut oikeasti vallassa, ja hän toimii armeijan JSOC-erikoisjoukkojen kanssa tuhotakseen salaseuran – ja paljastaakseen pedofiilit.

Nämä ovat asioita, joihin Coming Storm -salaliittoteoriaan hurahtaneet, lähinnä Trumpia kannattavat ihmiset uskovat. Millekään näistä väitteistä ei löydy mitään konkreettisia todisteita.

Kaikki teorian kannattajat eivät usko jokaiseen väitteistä. Suurempaan pääteoriaan on yhdistetty lukuisia kuvitelmia. Teorian alkuperä on kuitenkin sellainen, että oikeastaan minkä tahansa jo olemassa olleen salaliittoteorian voi yhdistää siihen melko saumattomasti.

Poikkeukselliseksi tämän salaliittoteorian tekee kuitenkin kaksi asiaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleensä salaliittoteorioissa puhutaan siitä, että valtaa pitää jokin hämäräperäinen eliitti, kuten Illuminati, Uusi maailmanjärjestys tai Sionistijuutalaiset. Tässä salaliittoteoriassa avainasemassa on kuitenkin se, että presidentti Trump on koko ajan tilanteen tasalla, eivätkä salaseurat mahda hänelle mitään.

Tämä on sinänsä erikoista, koska Trump on laajoilla valtaoikeuksilla siunattu Yhdysvaltain presidentti, jonka puolue hallitsee kongressia ja korkeinta oikeutta. Hän on siis vallankahvassa ihan oikeastikin.

Salaliittoteoreetikot menevät tässä kuitenkin vielä pidemmälle. He väittävät, että kaikki Trumpin valtaa mahdollisesti uhkaavat asiat, kuten Venäjä-tutkinta, oikeusjutut tai republikaanien ajoittainen niskurointi Trumpia vastaan, kuuluvat Trumpin suureen suunnitelmaan, jolla hän tekee Amerikasta jälleen suuren.


Toisekseen, salaliittoteorian kannattajat ovat avoimesti ja suurella innolla osallistuneet Trumpin kannatustapahtumiin salaliittoteoriaan viittaavien paitojen ja kylttien kanssa.

Esimerkiksi Daily Beastin toimittaja twiittasi heinäkuun lopussa kuvia salaliittoteorian kannattajista Trumpin puhetilaisuudessa.
Asiantuntijat ovat varoittaneet, että salaliittoteoriat voivat aiheuttaa vakavaa vaaraa, jos ihmiset ottavat ne tosissaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Suurin vaara on se, että olemme vain yhden henkisesti epävakaan ihmisen päässä seuraavasta massiivisesta välikohtauksesta, joka määrittää mitä tapahtuu seuraavaksi”, sanoi Harvardin yliopiston mediatutkija Ben Decker sanomalehti New York Timesille.

Vuonna 2016 valeuutiset demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin lapsiseksiringistä saivat kiväärimiehen tunkeutumaan pizzeriaan Washingtonissa.

Coming Storm, Tuleva myrsky, lähti liikkeelle lokakuussa 2017 erään Q-nimimerkkisen käyttäjän salaperäisistä viesteistä kuvafoorumi 4chanin /pol/-nimisessä osiossa, jossa käydään ”poliittisesti epäkorrektia” keskustelua.

Q, jonka nimi viittaa salaliittoteoreetikkojen mukaan Yhdysvaltain ydinaseturvallisuudesta vastaavan ministeriön korkeimpaan turvaluokitukseen, jakoi pitkän sarjan kysymyksiä presidentti Trumpista salamyhkäiseen sävyyn. Viesti loppui lauseeseen ”Miksi Trump on aina viisi askelta edellä?”

Q viittasi näihin kysymyksiin ”leivänmuruina”, joita uteliaat voisivat seurata. Q:sta puhutaan myös Q Anonina. Anon on viittaus anonyymiin, koska kuvafoorumeilla esiinnytään yleensä nimettöminä ja ilman nimimerkkiä.

Pian käyttäjämerkillä ryhdyttiin jakamaan paljon hyvin epätarkkaa ja yleistä informaatiota, lähinnä viittauksia eri poliittisiin henkilöihin, sekä kysymyksiä ja tiedusteluslangia.

Q jakoi myös kuvan, joka salaliittoteorian kannattajien mielestä osoitti Q:n olevan presidentin lentokoneen Air Force Onen kyydissä.


Itse Coming Storm -nimikin tulee Trumpin sanomisista. Lokakuussa 2017 hän sanoi illalliskutsuilla ”tämän olevan tyyntä nousevan myrskyn edellä”. Uskojien mukaan tämä oli todiste salaliitosta, sillä Q on myös kirjoitellut nousevasta myrskystä.

Keskusteluosio /pol/ tunnetaan 4chan-sivun yleisenä likasankona, jossa rasismi, sovinismi ja syrjintä rehottavat.

/pol/ on myös alusta asti kannattanut vahvasti Trumpia, jota kutsutaan sekä yleisesti /pol/:illa että salaliittoteoreetikkojen joukossa Yhdysvaltain Jumalkeisariksi. Tämä on viittaus Warhammer-scifipelimaailman Ihmiskunnan Jumalkeisariin, joka on galaksia hallitseva yli-ihminen.

Q:n todellinen henkilöys on täysi mysteeri. 4chanin kriittisempien käyttäjien mukaan kyseessä on vain käsistä lähtenyt vitsi, jonka joku tai jotkut keksivät. Joidenkin mukaan hän on presidentti Trump itse, tai sitten joku hänen lähipiiristään.

On vaikea sanoa, kuinka tosissaan käyttäjät ovat, sillä trollaaminen ja musta huumori ovat kivijalka, jolla 4chan seisoo. Silti moni julkisuuden henkilö ja Trumpin kannattaja selvästi ottaa salaliittoteorian tosissaan.

Esimerkiksi Roseanne Barr, Trumpia syvästi kannattava näyttelijä, twiittasi teoriasta ja pyysi Q:ta ottamaan yhteyttä häneen. Hän poisti twiittinsä myöhemmin.

Teorian kannattajia löytyy myös Suomesta.


Salaseurat.fi-sivustolta löytyy pitkät pätkät teoretisointia QAnon/Coming Storm -teoriasta ja kuva suomalaisista heiluttelemassa lakanaa, jossa on viittaus teoriaan Trumpin Helsingin-vierailulta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvallat
 • Salaliittoteoria
 • Donald Trump

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Riikka Koivisto saattelee ihmisiä kuolemaan – Kun viimeinen hetki on käsillä, yksi asia nousee ylitse muiden

   Tilaajille
  2. 2

   Espoo on upottanut miljoonia euroja kelvottomaan tieto­järjestelmään – rahoitus­johtajalla kaksoisrooli järjestelmän myyneessä yhtiössä

   Tilaajille
  3. 3

   Pilapiirros kiteyttää hillittömästi Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen tuskan tallimääräyksiin – ”Voititko mestaruuden?”

  4. 4

   Kanadalainen rap-artisti kuoli pudottuaan ilmassa olevan lento­koneen siiveltä musiikki­videon kuvauksissa

  5. 5

   Miljoona matkakorttia vaihdetaan uusiin, vanhat lakkaavat toimimasta – HSL:n suuri operaatio alkoi tiistaina

  6. 6

   Stockan Herkku uudistui ”elämys­keitaaksi” ja avaa ovensa tänään – S-ryhmän omistuksessa hinnat eivät näytä juurikaan laskeneen

  7. 7

   Suomalainen älykeppi valloittaa maailmaa – NBA- ja NHL-seurat testaavat ”saunan lauteilla” kehitettyä esinettä

  8. 8

   Lääkäri Pippa Laukka kertoi tv-ohjelmassa, että light-limujen juominen voi vaikuttaa erektioon – Kysyimme urologilta, onko väite totta

  9. 9

   Laihduttamisen taustalta löytyy usein vääristynyt suhde ruokailuun, sanoo ravitsemusterapeutti: ”Ihmiset syövät liian vähän perusruokaa”

  10. 10

   Yhdysvallat julkisti ensimmäiset vastatoimet Saudi-Arabialle – Trump: Selitys Khashoggin surmalle on ”huonoin peite­tarina ikinä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Piiloon jäävä hoiva kannattelee monen lapsen arkea – Jos teet näitä asioita, suojaat lapsesi mielenterveyttä

  2. 2

   Järkytys ravintola­maailmassa: klassikko­baarit Corona, Moskova ja Dubrovnik joutuvat lopettamaan, merkki­rakennuksen kaikki vuokra­sopimukset on irtisanottu

  3. 3

   Miljoona matkakorttia vaihdetaan uusiin, vanhat lakkaavat toimimasta – HSL:n suuri operaatio alkoi tiistaina

  4. 4

   Pilapiirros kiteyttää hillittömästi Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen tuskan tallimääräyksiin – ”Voititko mestaruuden?”

  5. 5

   Huorittelua, seksiehdotuksia ja rintoja kourivia potilaita – Tällaista on sairaanhoitaja Rayan Hämäläisen, 28, arki työpaikalla

   Tilaajille
  6. 6

   Vanhemmat hylkäävät lapsiaan ja jopa 11-vuotiaat ovat huumekoukussa – Uutta-Seelantia vaivaa synteettisen kannabiksen aiheuttama huumekriisi

  7. 7

   Nasan kuvassa näkyy Etelämantereesta irronnut ihmeellisen geometrinen jäävuori

  8. 8

   Lääkäri Pippa Laukka kertoi tv-ohjelmassa, että light-limujen juominen voi vaikuttaa erektioon – Kysyimme urologilta, onko väite totta

  9. 9

   Taidehistorioitsija kehottaa HBL:ssä boikotoimaan Antti J. Jokisen Helene Schjerfbeck -elokuvaa

  10. 10

   Saudi-Arabian konsulaatin autosta löytyi kaksi matkalaukkua Istanbulissa – laukuissa on ilmeisesti murhatun toimittajan omaisuutta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  2. 2

   ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

   Tilaajille
  3. 3

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  4. 4

   Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

  5. 5

   ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

   Tilaajille
  6. 6

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  7. 7

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  8. 8

   Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

  9. 9

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  10. 10

   Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

  11. Näytä lisää