Turkin ja USA:n välit ovat hyytyneet, ja yksi syy on pidätetty amerikkalaispastori – Kuka on Andrew Brunson, ja miksi hän on poliittinen pelinappula? - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Turkin ja USA:n välit ovat hyytyneet, ja yksi syy on pidätetty amerikkalaispastori – Kuka on Andrew Brunson, ja miksi hän on poliittinen pelinappula?

Nato-maiden suhteita hiertäää Fethullah Gülen, jota on syytetty vuoden 2016 vallankaappausyrityksestä, ja Andrew Brunson, jonka Turkki väittää sympatiseeraavan Gülenin yrityksiä. Yli 20 vuotta Turkissa asunut pastori on kiistänyt terrorismi- ja vakoilusyytökset.

Andrew Brunson saatettiin vankilasta kotiarestiin heinäkuun lopulla Turkin Izmirissä. Kuva: AFP

Julkaistu: 13.8.2018 21:29

Turkin talous on hälytystilassa, ja liiran kurssi jatkaa luisuaan. Samalla, kun maa yrittää rauhoitella sijoittajia ja markkinoita, suhteet Yhdysvaltoihin muuttuvat yhä hyisemmiksi.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut Turkin voivan etsiä muita kumppaneita Yhdysvaltain sijaan. Presidentti Donald Trump puolestaan ilmoitti Turkista tuotavien teräksen ja alumiinin tullien kaksinkertaistuvan. Lisäksi Yhdysvallat on määrännyt kahdelle turkkilaisministerille on pakotteita.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat