Ulkomaat |HS seuraa

Genovan alueelle julistettiin vuoden hätätila tiistain siltaromahduksen vuoksi – Video näyttää täpärän pelastumisen

Yli kilometrin mittaisella sillalla oli romahdushetkellä 30–35 autoa ja kolme kuorma-autoa. Lue tästä, mitä onnettomuudesta tiedetään.

Genovan alueelle Pohjois-Italiaan julistettiin keskiviikkona vuoden hätätila tuhoisan siltaonnettomuuden vuoksi. Asiasta kertoi pääministeri Giuseppe Conte uutistoimistojen mukaan.

Genovassa romahti tiistaina kaupungin halki kulkevan moottoritien silta noin 200 metrin matkalta. Onnettomuudessa kuoli ainakin 39 ihmistä.

Italiassa on alkanut kova jahti turman syyn ja syyllisten löytämiseksi. Liikenneministeri Danilo Toninelli vaatii Italian suurimman moottoritieyhtiön Autostrade per l’Italian johdolle potkuja ja yhtiölle 150 miljoonan euron sakkoja.

Yhtiön mukaan se on tarkistanut sillan kunnon hallituksen kanssa sovitun huolto-ohjelman mukaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Italian muita vanhoja siltoja ja tunneleita tarkistetaan, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Eloonjääneitä etsittiin sillan raunioiden joukosta yhä keskiviikkona.

Viranomaisten julkaisemalla videolla näkyy, kuinka romuksi puristuneesta autosta nostetaan elossa mies:


Onnettomuuden syytä ei edelleenkään tiedetä. Sillan alaosissa oli parhaillaan käynnissä huoltotöitä, kertoo moottoritiestä vastaava yhtiö Autostrade per l’Italia uutistoimisto AFP:n mukaan.

Italian moottoriteiden omistusrakenne on monimutkainen. Kilometreinä mitaten yli puolet moottoriteistä on Autostraden liiketoimintaa. Yhtiö perii tiemaksut ja on sitoutunut pitämään tiet kunnossa.

Autostradella on Italiassa yli 3 000 kilometriä maksullisia moottoritietä siltoineen ja tunneleineen. Autostradesta yli 88 prosenttia omistaa kansainvälinen infrayhtiö Atlantia, jonka salkussa on myös muun muassa kaksi Rooman päälentokenttää sekä Nizzan lentokenttä.

Atlantian suurin yksittäinen omistaja on Benettonin perheen omaisuudenhoitoyhtiö, joka tunnetaan muun muassa vaatteista ja Formula 1 -tallista.

Varapääministerit Matteo Salvini ja Luigi Di Maio sanovat olevansa liikenneministerin kanssa yhtä mieltä, että liikenneyhtiötä on rangaistava.

”Olemme vuosia kertoneet itsellemme, että yksityinen sektori on parempi [julkisuuden omaisuuden hoitaja] kuin valtio”, Di Maio sanoo.

”Ja nyt yksi Euroopan suurimmista sopimuskumppaneista sanoo, ettei heillä ollut syytä uskoa, että silta saattaisi romahtaa. Autostraden olisi pitänyt pitää silta kunnossa, eikä se pitänyt.”

Tämä kaikki onnettomuudesta tiedetään:

Milloin onnettomuus tapahtui?

Romahdus tapahtui tiistaina noin kello 11.30 paikallista aikaa. Onnettomuuden syy on toistaiseksi epäselvä. Yli kilometrin mittainen Morandi-silta romahti parinsadan metrin matkalta.

Sillalla oli romahdushetkellä 30–35 autoa ja kolme kuorma-autoa, kertoi Italian pelastuspalvelun johtaja Angelo Borrelli uutistoimisto Ansan mukaan.

Osa autoista putosi kymmeniä metrejä sillan alla kulkeville rautatiekiskoille, ja matkustajia jäi puristuksiin sillan raunioiden alle.

Romahdus sai aikaan metelin, joka pelästytti asukkaita kilometrien säteellä.


Mitä uhreista tiedetään?

Onnettomuudessa on kuollut ainakin 39 ihmistä. Uhrien joukossa on kolme lasta. France24-uutiskanavan mukaan turmassa on kuollut kolme Ranskan kansalaista.

Uutistoimisto Ansan mukaan ainakin viisi ihmistä on sairaalassa hoidettavana.

Ansa kertoo myös, että neljä henkilöä on onnistuttu pelastamaan sillan raunioiden alta elävänä.

Uhrimäärän ennakoidaan vielä nousevan, sillä mahdollisia uhreja on edelleen kateissa.


Onko joukossa suomalaisuhreja?

Keskiviikkona kello 13 ulkoministeriön tiedossa ei ollut, että onnettomuuden uhrien joukossa olisi suomalaisia. Ulkoministeriön mukaan Genovan alueelle ei ole tehty ainuttakaan matkustusilmoitusta tälle ajankohdalle, mutta paikalla voi silti olla suomalaisia. Suomen Rooman-suurlähetystö seuraa tilannetta.

Millaiset olosuhteet onnettomuushetkellä oli?

Tapahtuma-aikaan satoi kaatamalla vettä. Genovan alueella oli tuolloin supersolu-ukkonen, eli suuri ukkosmyrsky.

Satelliittikuvista näkyi, miten onnettomuuspaikan läheisyydessä sade piiskasi aluetta halkaisijaltaan 50 kilometrin laajuisella alueella.

Liikenneviraston silta-asiantuntija Heikki Lilja pitää kuitenkin salamaniskua epätodennäköisenä syynä romahdukselle. Todennäköisempänä syynä voisi olla rakenteellinen heikkous. Turmasilta on suunniteltu 1960-luvulla, jonka jälkeen kuormat ovat merkittävästi kasvaneet. Sillassa ja sen eri osia yhdistävissä saumoissa on voitu käyttää materiaaleja, joilla ei ole riittävästi vaurionsietokykyä.

Ansa kertoo, että silta oli rappeutunut. Tieto on peräisin vuonna 2011 valmistuneesta raportista, joka selvitti sillan kuntoa. Raportti kertoi, että autojonot, ruuhkat ja suuret liikennemäärät rappeuttavat sillan rakenteita. Raportissa todettiin, että siltaa on huollettu jatkuvasti vuosien ajan.

Italian moottoriteiden ylläpidosta vastaavan Autostraden (ASPI) johtajan mukaan moottoritiesillan romahdusta oli mahdotonta ennustaa, ja onnettomuuden syitä on liian aikaista määrittää, kertoo uutistoimisto Reuters.


”Siltaa tarkkailtiin jatkuvasti, jopa enemmän kuin laki vaatisi”, sanoi ASPI:n johtaja Stefano Marigliani.

”Ei ole syytä uskoa, että silta oli vaarallinen”, hän lisäsi. Uutistoimisto AFP:n mukaan sillalla tehtiin huoltotöitä.

Italian varapääministeri ja sisäministeri Matteo Salvini lupasi, että sillan romahtamisesta vastuussa olevat ihmiset löydetään.

Mitä onnettomuuspaikalla tehdään?

Pelastustyöt ovat käynnissä, ja viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä välttämään moottoritiellä ja onnettomuusalueen läheisyydessä liikkumista.

Tiistaina illansuussa pelastustyöntekijät kertoivat, että sillan yhä pystyssä olevat osat ovat vaarassa romahtaa. Pelastustyöntekijät kertoivat, että siltaa ympäröivistä rakennuksista on siksi evakuoitu ihmisiä.

Reutersin mukaan pelastustöissä on 200 palomiestä. Paikalla on suuria määriä poliiseja ja muita pelastusviranomaisia. Genovaan on saapunut myös Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä.

Sateen loppuminen on helpottanut pelastustöiden etenemistä.

Italian pääministeri Giuseppe Conte matkustaa Genovaan onnettomuuden takia.


Onko sillan romahtaminen tavallista?

Italian siltaturma muistutti esimerkiksi Kiinasta, missä siltoja on romahtanut paljon. Kiinassa romahduksien syyksi on usein epäilty huonolaatuista rakentamista. Euroopassa tiistaisen kaltaiset onnettomuudet ovat kuitenkin harvinaisia.

Tiistainen siltaturma on Euroopan tuhoisin sitten vuoden 2001, kun 58 ihmistä kuoli sillan romahtaessa Portugalissa.

Myös muualla maailmassa tapahtuu useita siltojen romahtamisia joka vuosi. Esimerkiksi Wikipediassa on lista eri maissa romahtaneista silloista.

Tänä vuonna siltoja on romahtanut Italian lisäksi ainakin Kolumbiassa, Yhdysvalloissa ja Myanmarissa.

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy

Hetki hetkeltä -seuranta on päättynyt tältä illalta. HS jatkaa onnettomuuden seurantaa uutisissa.

UM: uhrien joukossa ei suomalaisia

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että onnettomuuden uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Ulkministeriön mukaan Genovan alueelle ei ole tehty ainuttakaan matkustusilmoitusta tälle ajankohdalle, mutta paikalla voi silti olla suomalaisia. 

Suomen Rooman-suurlähetystö seuraa tilannetta.

Ainakin 16 ihmistä on loukkaantunut sillan romahduksessa

Ainakin 16 ihmistä on loukkaantunut sillan romahduksessa, kertoo uutistoimisto Reuters nojaten maan pelastuspalvelun tietoihin.

Kuolleita on italialaisen uutistoimisto Ansan mukaan ainakin 35.

Saksan liittokansleri Angela Merkelin edustajan mukaan "Merkelin ja monien saksalaisten ajatukset ovat uhrien ja näiden perheiden luona", kertoo uutistoimisto AFP.

Myös esimerkiksi Ranskan presidentti Emmanuel Macron on esittänyt suruvalittelunsa turman uhreille.

Siltaturma Euroopan tuhoisin lähes kahteenkymmeneen vuoteen

Italiassa tiistaina sattunut siltaturma on Euroopan tuhoisin sitten vuoden 2001, kertoo uutistoimisto AFP.

Vuonna 2001 58 ihmistä kuoli Portugalissa, kun satavuotias silta romahti. Onnettomuus tapahtui maan pohjoisosassa, Porton liepeillä.

Viranomaisen mukaan silta ei ollut vaarallinen

Italian moottoriteiden ylläpidosta vastaavan Autostraden (ASPI) johtajan mukaan moottoritiesillan romahdusta oli mahdotonta ennustaa, ja onnettomuuden syitä on liian aikaista määrittää, kertoo uutistoimisto Reuters.

"Siltaa tarkkailtiin jatkuvasti, jopa enemmän kuin laki vaatisi", sanoi ASPI:n johtaja Stefano Marigliani.

"Ei ole syytä uskoa, että silta oli vaarallinen", hän lisäsi.

Sillan yhä pystyssä olevat osat vaarassa romahtaa

Onnettomuuspaikalla työskentelevien pelastajien mukaan tiistaina romahtaneen sillan yhä pystyssä olevat osat ovat vaarassa romahtaa, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa.

"On olemassa riski, että sillan muut osat voivat vielä pudota", yksi pelastajista sanoi.

Hänen mukaansa ihmisiä on tämän vuoksi evakuoitu siltaa ympäröivistä rakennuksista.

Italialainen toimittaja Tommaso Fregatti kertoo onnettomuuspaikalta HS:lle, että koko kaupunki on shokissa tragedian vuoksi. Nuorin kuolleista on tiettävästi yhdeksän vuotta vanha poika.

Sillan raunioista etsitään vielä mahdollisia eloonjääneitä, kertoo Fregatti.

Samalla selvitetään syitä sillan romahtamiselle. Yhdeksi syyksi on arveltu Genovassa riehunutta myrskyä.

Onnettomuudessa on kuollut ainakin 35 ihmistä

Onnettomuudessa on kuollut ainakin 35 ihmistä, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa nojaten pelastusviranomaisten tietoihin.

Italian siltaturma muistutti esimerkiksi Kiinasta, missä siltoja on romahtanut paljon. Kiinassa romahduksien syyksi on usein epäilty huonolaatuista rakentamista. Euroopassa tiistaisen kaltaiset onnettomuudet ovat kuitenkin harvinaisia.

Myös muualla maailmassa tapahtuu useita siltojen romahtamisia joka vuosi. Esimerkiksi Wikipediassa on lista eri maissa romahtaneista silloista.

Tänä vuonna siltoja on romahtanut Italian lisäksi ainakin Kolumbiassa, Yhdysvalloissa ja Myanmarissa.

Liikenneviraston silta-asiantuntija Heikki Lilja pitää salamaniskua epätodennäköisenä syynä romahdukselle HS:n haastattelussa, jonka voit lukea tästä linkistä.

”Salamanisku romahduksen syynä kuulostaa kaukaa haetulta. Yleensä silloissa, joissa on korkeat tornit, on erilliset ukkosenjohtimet, jotka maadoittavat sillan. En tunne yhtään tapausta, jossa salama olisi romahduksen syynä", Lilja arvioi.

Onnettomuuspaikalle on saapunut myös Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä. Surunvalitteluja saapuu Italiaan eri puolilta maailmaa.

Italian varapääministeri ja sisäministeri Matteo Salvini lupasi, että sillan romahtamisesta vastuussa olevat ihmiset löydetään, kertoo uutistoimisto Ansa.

Salvini kiitteli Facebook-päivityksessään satoja ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka ovat osallistuneet etsintä- ja pelastustöihin.

Varapääministeri Salvini: Kuolleita noin 30

Italian varapääministeri Matteo Salvini kertoo, että onnettomuudessa on kuollut noin 30 ihmistä. Lisäksi useat ihmiset ovat loukkaantuneet vakavasti. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters italialaisen AGI-uutistoimiston tietojen perusteella.

Salvini on myös Italian sisäministeri.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron esitti Twitterissä surunvalittelunsa:

"Ajatuksemme ovat uhrien, heidän läheistensä ja kaikkien italialaisten luona. Ranska seisoo Italian rinnalla tässä tragediassa ja on valmis tarjoamaan kaiken tarvittavan avun."

Pelastuspalvelun johtaja: Sillalla oli 30–35 henkilöautoa ja kolme kuorma-autoa

Pelastuspalvelun johtaja Angelo Borrelli sanoo, että sillalla oli onnettomuushetkellä 30–35 henkilöautoa ja kolme kuorma-autoa, kertoo uutistoimisto Ansa.

Poliisi ja pelastuslaitos työskentelee onnettomuuspaikalla. Poliisi pyytää ihmisiä välttämään liikennöintiä moottoritiellä ja onnettomuuspaikan läheisyydessä, jotta pelastustyöt eivät häiriintyisi.

Vuonna 2011 julkaistun raportin mukaan Morandi-silta kärsi rappeutumisesta, kertoo uutistoimisto Ansa. Raportti kertoi, että autojonot, ruuhkat ja suuret liikennemäärät rappeuttavat ylikäytäväsillan rakenteita. Raportissa todettiin, että siltaa on huollettu jatkuvasti vuosien ajan. Raportin takana oli italialainen Autostrade per l'Italia -yritys.

Sillan romahtaneella osuudella oli onnettomuuden aikaan noin 20 ajoneuvoa, kertoo brittilehti Guardian. Ajoneuvot olivat henkilöautoja ja kuorma-autoja tai rekkoja.

Pelastustöihin osallistuu noin 200 palomiestä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pelastajat kuvailevat onnettomuuspaikkaa "helvetiksi"

"Tämä on helvetti", pelastustustöihin osallistuvat ihmiset kertoivat uutistoimisto Ansalle.

Eräs pelastustöihin osallistuva henkilö kiitteli sateen loppumista, mikä helpottaa pelastus- ja etsintätöitä.

Neljä ihmistä pelastettu siltaromun keskeltä

Neljä ihmistä on pelastettu siltaromun keskeltä elossa, kertoo uutistoimisto Ansa.

Aiemmin iltapäivällä uutisoitiin, että kaksi ihmistä on saatu pelastettua.

UM: Uhrien joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia

"Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia", kertoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Harri Kilpi.

Mahdollisuutta ei kuitenkaan voida sulkea pois.

Suomen suurlähetystö Roomassa seuraa tilannetta.

Onnettomuudessa on kuollut ainakin 22 ihmistä

Onnettomuudessa on kuollut ainakin 22 ihmistä, kertoo italialaisministeri uutistoimisto Reutersin mukaan.

Liikenneviraston asiantuntijan mukaan sillan rakenteissa saattoi olla ongelmia

”Todennäköisesti kyseessä on ennemminkin rakenteellinen ongelma kuin ylikuormitustilanne”, sanoo Liikenneviraston silta-asiantuntija Heikki Lilja.

”Jos betonisilta rakennetaan jatkuvana kaikkien tukien yli, on rakenteella enemmän sitkeyttä, ja mahdollinen vaurioituminen huomataan ennalta sillan taipuman kasvamisena. Kun sillassa on paljon saumoja ja niveliä, kuten Genovan turmasillassa, sillan osat voivat irrota toisistaan äkillisesti, jos liitos-osat pettävät”

Liikenneviraston asiantuntija: "Salamanisku romahduksen syynä kuulostaa kaukaa haetulta"

Liikenneviraston silta-asiantuntija Heikki Lilja arvioi onnettomuutta:

”Salamanisku romahduksen syynä kuulostaa kaukaa haetulta. Yleensä silloissa, joissa on korkeat tornit, on erilliset ukkosenjohtimet, jotka maadoittavat sillan.”

Uutistoimisto Ansan mukaan silminnäkijä oli nähnyt salaman osuvan siltaan ennen onnettomuutta.

Silminnäkijä: "Kuulimme valtavan jyrinän"

Sillan romahdus sai aikaan metelin, joka pelästytti asukkaita kilometrien säteellä.”Luulimme aluksi että ukkonen iski lähelle, kun kuulimme valtavan jyrinän”, kertoi nimetön silminnäkijä Ansalle. ”Asumme viiden kilometrin päässä sillasta mutta kuulimme tänne saakka ensin valtavan pamahduksen ja kuulimme sitten valtavan jyrinän, olimme hyvin peloissamme.”

Lue lisää silminnäkijöiden kertomuksia täältä.

Italian pääministeri Giuseppe Conte matkustaa tiistaina Genovaan onnettomuuden takia, kertoo uutistoimisto Ansa.

Foreca kertoo, että onnettomuuspaikan lähellä liikkui "voimakas supersolu-ukkonen".

Suurin osa romahtaneesta sillasta putosi alla kulkeville rautatiekiskoille, kertoi pelastuslaitoksen tiedottaja uutistoimisto AFP:lle. Pudotus oli kymmeniä metrejä.

Video näyttää, miltä romahtanut silta näyttää alhaalta. Ihmiset kokoontuivat katsomaan onnettomuuspaikkaa:

Onnettomuuden syy on epäselvä

Onnettomuuden syy on toistaiseksi epäselvä. Sääolosuhteet olivat onnettomuushetkellä huonot.

Twitterissä jaetulla videolla näkyvät sillan jäänteet romahduksen jälkeen. Sillalla oli onnettomuuden jälkeen vielä ajoneuvoja. Sää on onnettomuuspaikalla huono:

Uhrien joukossa ainakin yksi lapsi

Uhrien joukossa on tiettävästi ainakin yksi lapsi, kertoo uutistoimisto Ansa poliisilähteiden perusteella.

Silminnäkijä: Osa sillasta romahti, kun siihen osui salama

Silminnäkijän mukaan osa sillasta romahti sen jälkeen, kun siihen oli osunut salama, kertoo uutistoimisto Ansa.

Siltaromun alla on useita murskaantuneita ajoneuvoja. Pelastusviranomaiset ovat toistaiseksi pelastaneet romun seasta kaksi ihmistä elossa, kertoo uutistoimisto Ansa. Osa sillalla olleista ajoneuvoista putosi romahduksen yhteydessä jokeen, Ansa kertoo poliisilähteiden perusteella.

Sisäministeriön mukaan viisi loukkaantunutta ihmistä on viety sairaalaan. Heidän tilansa on vakava, kertoo uutistoimisto Ansa.

Paikallisen uutissivusto Il Secolo XIX:n mukaan pelastusviranomaiset ovat kertoneet, että uhreja on 20. Italian sisäministeriön mukaan kuolleita on 11, kertoo uutistoimisto Ansa.

Reutersin mukaan junaradan ja kerrostalojen yli kulkeva silta oli rakennettu 1960-luvulla ja sitä oli korjattu vuonna 2016.

Silminnäkijä kuvaili näkyä onnettomuuspaikalla "apokalyptiseksi"

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi Reutersin mukaan Sky Italia -televisiokanavalle nähneensä sillalla romahdushetkellä ”kahdeksan tai yhdeksän” kulkuneuvoa. Hän kuvasi näkyä ”apokalyptiseksi”.

Yli kilometrin mittainen Morandi-silta romahti parinsadan metrin matkalta, kertoo Reuters. Sillalla kulki A10-moottoritie, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa. Romahdus tapahtui tiistaina puolilta päivin paikallista aikaa.

Kymmenien ihmisten kerrotaan kuolleen

Italian pelastusviranomaisten mukaan romahduksessa on kuollut useita ihmisiä, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan kuoleita on kymmeniä.

Moottoritiesilta romahti Genovan kaupungin lähistöllä Italiassa

Silta romahti tiistaina puolilta päivin paikallista aikaa. Yli kilometrin mittaisella sillalla oli romahdushetkellä autoja. Italialaisten pelastusviranomaisten mukaan kuolleita on kymmeniä. HS seuraa tilanteen kehittymistä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Italia
 • Onnettomuudet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tarkkuuskiväärin kanssa pullistellut Putin mokaili aseenkäytössä – Lepsuilu kertoo presidentin viimeisen kauden syndroomasta

  2. 2

   Uusi nopea testi paljastaa, kuinka suuri on riski sairastua muistisairauteen

  3. 3

   Norjalaishiihtäjille tarjotaan kriisiapua – Joukkuetta kohdannut kolme kuolemantapausta lyhyessä ajassa

  4. 4

   Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho eroavat – ”Emme luovuttaneet helpolla”, Kaikkonen sanoo

  5. 5

   Jasper Pääkkösestä tuli Spike Leen elokuvan psykopaattirasisti, koska ohjaaja ihastui häneen kesken koekuvausten – lauantaina Lee menee Pääkkösen saunaan ja suunnittelee yhteistyön jatkumista

   Tilaajille
  6. 6

   ”Vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään järkevää päällepantavaa ei löydy” – Kapselipukeutuminen ratkaisee ongelman, näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Tutkijat löysivät maailman varhaisimman eläimen – merkillinen olio löytyi Suomen naapurista

  8. 8

   Kun Vesa Vuorenmaan isä sammui sohvalle, poika siivosi jäljet ja ajoi Ladan talliin – nyt hän valmentaa ”hapettomassa tilassa olevia” asiakkaita luksuskuntosalilla Helsingin keskustassa

   Tilaajille
  9. 9

   Neljä kokoomuksen naista kieltäytyi tukemasta Soinia – kokivat ”painostusta” ja ”vähättelyä”

  10. 10

   Jaakko Pitkäjärvi osti puolen miljoonan euron McLaren 720:n – sitten ”brutaali vehje” lipesi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

  2. 2

   Jaakko Pitkäjärvi osti puolen miljoonan euron McLaren 720:n – sitten ”brutaali vehje” lipesi

  3. 3

   Eduskunta äänesti Soinin luottamuksen puolesta äänin 100–60, kokoomuksen rivit rakoilivat

  4. 4

   ”Vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään järkevää päällepantavaa ei löydy” – Kapselipukeutuminen ratkaisee ongelman, näin se toimii

   Tilaajille
  5. 5

   Suomen junat ovat kuin tieteiselokuvista Ruotsiin verrattuna – Yksityisille avattu junaliikenne tökkii, eikä aikatauluihin voi luottaa

  6. 6

   Uusi nopea testi paljastaa, kuinka suuri on riski sairastua muistisairauteen

  7. 7

   ”27 oppilaan luokalla on viisi historiankirjaa” – HS kysyi helsinkiläis­vanhemmilta lasten koulu­kirjoista, ja tulos on häkellyttävä

   Tilaajille
  8. 8

   Superautojen kauppa käy Suomessa kuumempana kuin koskaan – ”Naisen Ferrarin materiaaleja valittiin niin, että ne sopivat yhteen hänen Louis Vuitton -laukkunsa kanssa”

  9. 9

   Neljä kokoomuksen naista kieltäytyi tukemasta Soinia – kokivat ”painostusta” ja ”vähättelyä”

  10. 10

   Kun Vesa Vuorenmaan isä sammui sohvalle, poika siivosi jäljet ja ajoi Ladan talliin – nyt hän valmentaa ”hapettomassa tilassa olevia” asiakkaita luksuskuntosalilla Helsingin keskustassa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  3. 3

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  4. 4

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  5. 5

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  6. 6

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  7. 7

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  8. 8

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   Siirtämäänsä autoa tuhonnut hinaus­auton kuljettaja herätti hämmennystä Vantaan Koivu­haassa – auto oli tarkoituskin viedä romutettavaksi, kertoo kuljettaja

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ensihoitajille ehdotetaan rajuja poliisivaltuuksia – Ammattiliittoa huolettaa: Joutuisivat viemään mielenterveyspotilaita pakkohoitoon ilman virkavaltaa
  3. HJK on pistettä vaille mestari Veikkausliigassa – João Klaussin ja Eetu Vertaisen unelmamaalit johdattivat Klubin voittoon RoPSista
  4. Satojen kissojen ”sarjatappaja” ei ehkä olekaan nelikymppinen mies – Lontoon poliisin mukaan mysteerin ratkaisu ovat ketut, eläinsuojelujärjestö eri mieltä
  5. Tunti sitten
  6. Euroopan maahanmuuttopolitiikka kaipaa rajavalvonnan lisäksi yhteistyötä Afrikan kanssa Tilaajille
  7. Tansanian presidentti julisti neljän päivän suruajan lautan kaaduttua Victoriajärvellä Tansaniassa – ainakin 136 ihmistä hukkunut
  8. Norjalaishiihtäjille tarjotaan kriisiapua – Joukkuetta kohdannut kolme kuolemantapausta lyhyessä ajassa
  9. Suurista uutisista perjantaina kertoneen Restamaxin hallituksen puheenjohtaja osti yhtiön osakkeita vielä maanantaina
  10. The Guardian: Ecuadorilla ja Venäjällä oli salainen suunnitelma Wikileaksin perustajan Julian Assangen pakomatkasta Venäjälle
  11. May: ”Brexit-neuvottelut ovat umpikujassa” – Ellei EU ota seuraavaa askelta, Britannia varautuu jättämään sen ilman pelisääntöjä tulevasta
  12. 2 tuntia sitten
  13. Hämähäkit peittivät kreikkalaisen rannikkokaupungin rannat seiteillään
  14. Näytä lisää