Kalifornian maastopalojen sammutustyöt vaikeutuivat, kun verkkoyhtiö hidasti yllättäen palolaitoksen netin nopeutta – Asiakaspalvelu ehdotti liittymän päivittämistä tuplahintaiseen - Ulkomaat | HS.fi

Kalifornian maastopalojen sammutustyöt vaikeutuivat, kun verkkoyhtiö hidasti yllättäen palolaitoksen netin nopeutta – Asiakaspalvelu ehdotti liittymän päivittämistä tuplahintaiseen

Kalifornian palolaitoksen ja Verizon-tietoliikenneyrityksen välinen kiista kytkeytyy laajempaan verkkoneutraliteettikeskusteluun Yhdysvalloissa.

Kalifornian maastopaloissa tuhoutui kymmeniätuhansia hehtaareita maata.­

23.8.2018 21:14

Kalifornian ennätyksellisen suurten maastopalojen sammutustyöt hidastuivat siksi, että palolaitoksen internet-palveluntarjoaja rajoitti palolaitoksen dataliikennettä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ars Technica.

Santa Claran palolaitos oli maksanut ”rajoittamattomasta” netistä Verizon-tietoliikenneyritykselle, mutta yhtiö alkoi rajoittaa datansiirtonopeutta juuri silloin, kun palolaitoksella oli täysi työ sammutustöiden koordinoimisessa. Dataa siirtyi huomattavasti hitaammin kuin aiemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat