Venäjä esitti teorian, että Stalinin uhrien joukkohaudassa olisi myös suomalaisten teloittamia sotavankeja – Hautoja on kaivettu auki, ja Venäjän sotahistoriallinen seura aikoo kertoa löydöksistä

Niin suomalaiset tutkijat kuin joukkohaudan 1990-luvun lopulla löytäneet venäläisetkään eivät usko väitteitä, että suomalaiset olisivat ampuneet sotavankejaan Sandarmohissa.

Sandarmohin metsässä Karjalassa sijaitseva joukkohauta on pysynyt pitkään piilossa, sillä se oli salattu ja huolellisesti naamioitu.

6.9.2018 14:59 | Päivitetty 6.9.2018 18:11

Moskova

Venäjän sotahistoriallinen seura aikoo perjantaina esitellä Karjalassa sijaitsevalla Sandarmohin joukkohaudalla tekemiensä kiisteltyjen kaivausten tuloksia.

Elokuun lopulla aloitetut kaivaukset ovat herättäneet Venäjällä kiivasta keskustelua historian käytöstä politiikan välineenä. Sandarmoh on yksi tunnetuimmista neuvostodiktaattori Josif Stalinin vainojen uhrien joukkohaudoista, mutta Sotahistoriallinen seura on halunnut kaivauksillaan selvittää, onko Sandarmohissa suomalaisten ampumia neuvostoliittolaisia sotavankeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat