Ulkomaat

Satojen kissojen ”sarjatappaja” ei ehkä olekaan nelikymppinen mies – Lontoon poliisin mukaan mysteerin ratkaisu ovat ketut, eläinsuojelujärjestö eri mieltä

Eläinsuojelujärjestö Snarlin mukaan ei ole mahdollista, että samanlaisten kissasurmien takana olisivat ketut. Järjestö lupaa jatkaa ”tappajan” jahtia.

Britannian pääkaupunkia Lontoota vuosia kummastuttanut satojen kissojen ”sarjatappajatapaus” on ainakin poliisin mukaan ratkennut. Viranomaiset ja järjestöaktiivit ovat yrittäneet saada kiinni kissoja surmaavaa ihmistä, mutta nyt näyttää poliisin mukaan sille, että kissat ovat kettujen tappamia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kolme vuotta kestäneissä poliisitutkimuksissa on syntynyt johtopäätös, että yleinen pelko ihmistappajasta on aiheeton. ”Kaikki kissojen silpomiseen liittyvät tapaukset kirjataan ’ei rikosta’ -nimikkeellä”, poliisi tiedotti torstaina ja oli valmis lopettamaan tutkimukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös HS on kertonut aiemmin ”eläinten sarjatappajasta”, jonka epäiltiin surmanneen satoja kissoja ja kissanpentuja. Uhrien joukossa oli vuodesta 2015 alkaen ollut myös kettuja ja kaneja.

Eläinsuojelujärjestö Snarlin mukaan kuolleilta eläimiltä oli leikattu päät ja hännät kirurgisen tarkasti. Järjestö on julkaissut jopa tuntomerkkejä epäillystä tekijästä: Noin 40-vuotias ja noin 180 senttimetriä pitkä mies.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eläinsuojelujärjestö Peta puolestaan yritti aiemmin saada epäiltyä tappajaa kiinni 5 000 punnan eli yli 5 500 euron palkkiolla.

Karmivaa vaikutelmaa kissakuolemissa lisäsi se, että raadot oli epäilyjen mukaan aseteltu lähelle kouluja ja puistoja, joskus jopa eläinten omistajien ikkunan alle. Useat tapaukset sattuivat Etelä-Lontoon Croydonissa, minkä vuoksi brittimediassa puhutaan ”Croydonin kissantappajasta”.

Eläinjärjestö Snarl ei kuitenkaan poliisin johtopäätöksiin usko. Järjestö julkaisi Facebook-sivullaan lausunnon, jonka mukaan surmat eivät voi olla eläinten tekosia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Kissojen päät on irrotettu joka kerta täsmälleen samalla tavalla ja samasta kohtaa. Niissä tapauksissa, joissa olemme löytäneet sekä pään että ruumiin, sama pieni osa on ollut kadoksissa. Meidän on vaikea ymmärtää, miten ketut olisivat voineet toistaa tämän näin täydellisen samalla tavalla monien uhrien kohdalla maantieteellisesti laajalla alueella”, järjestö kertoo.

Snarlin mukaan kissoja on surmattu jo yli 500. Järjestö ilmoitti jatkavansa ”tappajan” etsintää ja paheksui sitä, että poliisilla ei koskaan ollut täysipäiväistä tutkijaa selvittämässä kissasurmia.

”Meitä ihmetyttää nyt, kuinka paljon aikaa he ovat edes käyttäneet tämän ratkaisemiseen.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Cityeläimet
 • Kissat
 • Britannia
 • Pekka Mykkänen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  2. 2

   Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

  3. 3

   Koiran käytöshäiriöillä ja ihmisen mielen­terveysongelmilla on yllättävä yhteys, paljastaa väitöstutkimus

  4. 4

   Saan Amer Sports -yrityskaupasta 18 200 euroa, mutta ei se helpolla tule

  5. 5

   Kela teki virheen – Nyt odotamme ja pyydämme ymmärrystä lapsilta, laskuttajilta sekä vuokranantajalta

  6. 6

   Kun raskaus ei vain ala – Yhä useampi pari joutuu turvautumaan hedelmöityshoitoihin, eikä syy ole pelkkä lasta haluavien iäkkyys

   Tilaajille
  7. 7

   Tämä Strasbourgin ammuskelusta tiedetään: Ainakin kolme kuollutta, sadat poliisit etsivät yhä tekijää

  8. 8

   Iina Puskala, 43, urakoi vuodessa 366 maratonia ja löysi juoksemisesta nuoruuden lähteen – hänen metabolinen ikänsä on nyt 28

  9. 9

   NBA:n tähtipelaaja Stephen Curry ei usko ihmisen käyneen kuussa – Nasa kutsui pelaajan tutustumaan kuukiviin, pelaajalta hauska kuittaus

  10. 10

   Strasbourgin ampuminen muistuttaa, mitä kansalaiset toivovat EU:lta globaalien uhkien aikana: Turvallisuutta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Oulun seksuaalirikoksesta etsitty mies otettiin kiinni Saksassa

  2. 2

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  3. 3

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  4. 4

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  5. 5

   Tämä Strasbourgin ammuskelusta tiedetään: Ainakin kolme kuollutta, sadat poliisit etsivät yhä tekijää

  6. 6

   Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue

  7. 7

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  8. 8

   ”Kun vessanpönttö vedettiin, tavara meni väärään suuntaan ja levisi alakaton päälle” – Valvoja on huolissaan rakennus­työmaiden kokemattomista mestareista

  9. 9

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  10. 10

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  9. 9

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  10. 10

   Kahden eri miehen epäillään yrittäneen suistaa linja-auton tieltä kahdella paikkakunnalla – Bussiyhtiön toimitusjohtaja kertoo HS:lle, mitä Uuraisilla tapahtui 85 kilometrin tuntivauhdissa

  11. Näytä lisää