Anna joululahja, joka on aina ajankohtainen

– Tilaa lahjaksi Hesari

Ulkomaat

Jo kolmas nainen syyttää tuomari­ehdokas Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta – sanoo tulleensa myös joukko­raiskatuksi juhlissa, joissa tämä oli läsnä

Aiemmin kaksi naista on syyttänyt Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta yliopistossa. Kavanaugh kiistää syytökset lausunnossaan senaatille: ”Minua ei pelotella vetäytymään tästä prosessista.”

Kolmaskin nainen syyttää Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo uutistoimisto AFP.

Julie Swetnick kertoo lakimiehensä välittämässä lausunnossa, että hän näki Kavanaugh’n juoneen rutkasti alkoholia ja syyllistyneen ”ahdisteluun ja fyysisesti aggressiiviseen käytökseen tyttöjä kohtaan” juhlissa Marylandin osavaltiossa 1980-luvun alkuvuosina. Swetnickin mukaan Kavanaugh’n käytös piti sisällään ”tyttöjen hyväilyä ja tarttumista ilman näiden suostumusta”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi Swetnick kertoo tulleensa joukkoraiskatuksi noin vuonna 1982 juhlissa, joissa Kavanaugh oli läsnä.

Kavanaugh kommentoi uusia syytöksiä kiistämällä väitteet ja vakuuttamalla, että ei edes tunne Swetnickiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Tämä on naurettavaa, suoraan Twilight Zonesta”, Kavanaugh sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan Valkoisen talon julkaisemassa lausunnossa. Hän viittasi vanhaan tieteisfiktio-tv-sarjaan, jota on esitetty Suomessa nimellä Hämärän rajamailla.

Senaatille Kavanaugh lähetti keskiviikkona lausunnon, jossa hän sanoi, että eei aio taipua ”viime hetken mustamaalauksen edessä”.

”Minua ei pelotella vetäytymään tästä prosessista. Koordinoitu hyökkäys hyvän maineeni tuhoamiseksi ei aja minua minnekään. Perheeseeni kohdistuvat viheliäiset väkivallan uhkaukset eivät aja minua pois”, Kavanaugh totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiemmin kaksi naista on syyttänyt Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta yliopistossa.

Deborah Ramirez on kertonut, että Kavanaugh avasi housunsa ja työnsi peniksensä hänen naamaansa juhlissa Yale-yliopiston asuntolassa 1983 tai 1984.

Christine Blasey Fordin mukaan Kavanaugh kävi hänen päälleen, yritti vetää vaatteita hänen yltään ja piti kättään hänen suullaan kotibileissä vuonna 1982, kun hän oli 15-vuotias ja Kavanaugh 17-vuotias.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kavanaugh on kiistänyt kummatkin aiemmatkin syytökset, mutta toistuvat paljastukset asettavat hänen nimityksensä vaakalaudalle.

Korkeimman oikeuden tuomarin nimitys on poliittisesti hyvin merkittävä päätös, sillä Kavanaugh, 53, tunnetaan konservatiivisena tuomarina ja korkeimman oikeuden uusi kokoonpano voisi muuttaa Yhdysvaltoja aiempaa oikeistolaisemmaksi maaksi jopa vuosikymmenten ajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Korkein oikeus on Yhdysvalloissa erittäin vaikutusvaltainen, koska se määrittää, miten kiistanalaisia lakeja tulkitaan. Tuomarin virka korkeimmassa oikeudessa on elinikäinen.

Kavanaugh’n edeltäjä oli maltillisempi konservatiivi Anthony Kennedy, joka jäi virastaan vapaaehtoisesti eläkkeelle. Kavanaugh’n uskottaisiin äänestävän Kennedyä johdonmukaisemmin konservatiivisesti.

Blasey Ford on kuultavana esittämistään syytöksistä torstaina senaatin oikeusvaliokunnassa. Valiokunta kuulee samana päivänä myös Kavanaugh’ta.

Senaatin oikeusvaliokunta äänestää korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan Brett Kavanaugh’n nimityksestä perjantaina. Jos valiokunta hyväksyy nimityksen, asia siirtyy senaatin äänestykseen, joka on määrä järjestää aikaisintaan tiistaina.

Kavanaugh puolustautui tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa Fox Newsin haastattelussa yhdessä vaimonsa Ashley Estes Kavanaugh’n kanssa.

Kavanaugh toisteli useita kertoja samoja lauseita. Hän sanoi, että naisten kertomukset opiskeluaikaisista tapahtumista eivät pidä paikkaansa.

”En ole koskaan seksuaalisesti ahdistellut ketään, en lukiossa, en koskaan. Olen aina kohdellut naisia arvokkaasti ja kunnioittavasti”, Kavanaugh sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nimitti Kavanaugh’n korkeimman oikeuden tuomariehdokkaaksi kesällä. Trump on puolustanut voimakkaasti ehdokastaan ja leimannut naisten kertomukset poliittisten vastustajien peliksi.

Uusimmat syytökset esittäneen Swetnickin lakimies on Michael Avenatti, joka edustaa myös pornotähti Stormy Danielsia tämän oikeudenkäynnissä presidentti Trumpia vastaan. Siinä on kyse vaitiolosopimuksen mitätöimisestä. Trumpin lakimies Michael Cohen maksoi Danielsille 130 000 dollaria ennen presidentinvaaleja, jotta tämä pysyisi hiljaa suhteestaan Trumpiin.

”Avenatti on kolmannen luokan lakimies. Hän on hyvä esittämään valheellisia syytöksiä, kuten teki minua vastaan ja kuten tekee nyt tuomari Brett Kavanaugh’ta vastaan. Hän vain hakee huomiota eikä halua ihmisten kiinnittävän huomiota hänen taustaansa ja menneisiin suhteisiinsa – todellinen surkimus!” Trump kirjoitti keskiviikkona Twitterissä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Yhdysvallat
 • Seksuaalirikokset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Se, että ihmiset tuijottavat, on Julia Fonsenista alentavaa – mutta sitten vastaan tuli mies, joka katsoi juuri oikealla tavalla

  2. 2

   Helsingissä kasvanut Joy Wolfram, 29, nostettiin maailman lupaavimpien tutkijoiden listalle – Nyt hän aikoo kitkeä syövän maailmasta

   Tilaajille
  3. 3

   Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen

  4. 4

   EU:n kunnianhimoinen maahan­muutto­politiikan uudistus ei etene: Suomi haraa vastaan rajavalvojien lisäämisessä

  5. 5

   Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

  6. 6

   Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

  7. 7

   Angela Merkelin seuraaja Annegret Kramp-Karrenbauer näytti heti, mistä arvokonservatiivin aakkoset alkavat: abortista

  8. 8

   Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi

  9. 9

   ”Miksi oikein kutsuit minua?” – Huuliltalukijat tulkkasivat Britannian Mayn ja EU:n Junckerin oudon sanavaihdon

  10. 10

   Joidenkin nykyeurooppalaisten kallo on litistynyt, ja se vaikuttaa hieman myös aivojen suorituskykyyn – syynä ovat neandertalien geenit

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

  2. 2

   Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

  3. 3

   ”Onnistuuko huomenna käteistä 4 000?” – Karhu-ryhmän yli­konstaapelin ja Finnrappel-yhtiön johto­hahmon viestit kertovat vilkkaasta ”säädöstä”

  4. 4

   Intialainen mies työnsi kätensä nukkuvan naisen alus­housuihin yölennolla – sai yhdeksän vuoden vankeus­tuomion Yhdysvalloissa

  5. 5

   Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

   Tilaajille
  6. 6

   Itäkeskuksen neulanvaihtopisteen ympärillä pyörii huumehulabaloo kaikkine lieveilmiöineen, väittävät hermostuneet yrittäjät – ”Minut on uhattu ampua ja hakata”

  7. 7

   Ahdistaako tavara, mutta joulu­lahjat pitäisi hankkia? Tässä 86 erinomaista vinkkiä aineettomaksi joululahjaksi

  8. 8

   EU:n kunnianhimoinen maahan­muutto­politiikan uudistus ei etene: Suomi haraa vastaan rajavalvojien lisäämisessä

  9. 9

   Postinjakajat pystyttivät valepostilaatikoita ja tilasivat niihin heroiinia – Tuomittiin huumerikoksista

  10. 10

   Suomen kieli on uhattuna, tällaisia keinoja poliitikot tarjoavat – Testaa, ymmärrätkö uussuomen lainasana­hirviöitä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  2. 2

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  3. 3

   Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

  4. 4

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  5. 5

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  6. 6

   Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

   Tilaajille
  7. 7

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  8. 8

   Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

  9. 9

   Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

  10. 10

   Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Sebastian Ahon huippuilta ei auttanut – tulikuuma Aleksandr Ovetškin teki hattutempun ja repi eroa Patrik Laineeseen
  3. Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi
  4. Vakituisten työpaikkojen väheneminen taidealoilla huolettaa ohjaaja Maarit Ruikkaa – hän itse vaihtoi alaa 30-vuotiaana ja työskentelee nyt Teatterikorkeakoulun dekaanina
  5. Se, että ihmiset tuijottavat, on Julia Fonsenista alentavaa – mutta sitten vastaan tuli mies, joka katsoi juuri oikealla tavalla
  6. Suomen sisällissodan jälkipyykkiä on edelleen syytä pöyhiä
  7. Nämä juomat saivat täydet viisi tähteä HS:n testeissä vuonna 2018 – viinien lisäksi hurmasivat oluet, lonkerot ja kotimainen kuohujuoma ilman alkoholia Tilaajille
  8. Kun savusumu valtaa Katowicen, Patryk Białas pukee ylleen hengityssuojan – Ilmansaasteet tappavat vuosittain seitsemän miljoonaa ihmistä, mutta ongelmaan olisi ratkaisu
  9. Angela Merkelin seuraaja Annegret Kramp-Karrenbauer näytti heti, mistä arvokonservatiivin aakkoset alkavat: abortista
  10. Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen
  11. Tunti sitten
  12. Helsingissä kasvanut Joy Wolfram, 29, nostettiin maailman lupaavimpien tutkijoiden listalle – Nyt hän aikoo kitkeä syövän maailmasta Tilaajille
  13. Näytä lisää