Vesittyykö Irlannin uusi aborttilaki: lääkärit saamassa oikeuden kieltäytyä ”omantunnonsyihin vedoten” – Naisille tulossa myös karenssiaika - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Vesittyykö Irlannin uusi aborttilaki: lääkärit saamassa oikeuden kieltäytyä ”omantunnonsyihin vedoten” – Naisille tulossa myös karenssiaika

Naisen pitää myös kestää kolmen päivän karenssi, ennen kuin raskaudenkeskeytys voidaan suorittaa. Uuden lain on määrä tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Naiset juhlivat Irlannin aborttikansanäänestyksen tulosta Dublinissa viime toukokuussa. Kansanäänestys asettui Irlannin tiukan aborttikiellon kumoamisen kannalle prosentein 66,4–33,6.

Julkaistu: 11.10.2018 2:00, Päivitetty 11.10.2018 6:23

Lontoo

Irlanti on saamassa ensi vuoden alussa uuden, modernin aborttilain. Irlannin parlamentti alkoi viime torstaina käsitellä hallituksen lakiesitystä uudeksi aborttilainsäädännöksi.

Aborttioikeuden puolesta kampanjoivia kuitenkin huolestuttaa, että uusi lainsäädäntö voi käytännössä vesittyä. Lääkäreille ja sairaanhoitajille on nimittäin luvassa oikeus kieltäytyä raskaudenkeskeytykseen osallistumisesta omantunnonsyihin vedoten.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat