Teinityttö joutui selliin, jonka seinällä luki ”tämä on kuoleman jääkaappi” – HS tapasi 17-vuotiaan Ahed Tamimin, josta povataan palestiinalaisten vastarintaliikkeen johtajaa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Teinityttö joutui selliin, jonka seinällä luki ”tämä on kuoleman jääkaappi” – HS tapasi 17-vuotiaan Ahed Tamimin, josta povataan palestiinalaisten vastarintaliikkeen johtajaa

Palestiinalainen Ahed Tamimi löi ja potki israelilaisia sotilaita ja joutui vankilaan. Sen jälkeen hänestä tuli palestiinalaisten vastarinnan symboli. Nyt hän kertoo HS:lle tarinansa.

Ahed Tamimi piti heinäkuun lopulla vankilasta vapauduttuaan lehdistötilaisuuden kotikylässään Nabi Salehissa. Oikealla Tamimin äiti Nariman Tamimi.

Julkaistu: 18.10.2018 2:00, Päivitetty 18.10.2018 12:15

Nabi Saleh

Kylmässä sellissä vietettyjen kuukausien jälkeen Ahed Tamimi ei ole saanut nukuttua kunnolla. Hän saapuu kotinsa olohuoneeseen punaisin silmin ja istuu isänsä Bassem Tamimin viereen.

Ahed Tamimi vapautui israelilaisesta vankilasta 29. kesäkuuta. Siitä lähtien hänen elämänsä on ollut pelkkää haastattelujen antamista. Kansainvälinen media on yhtäkkiä kiinnostunut teinitytöstä, joka asuu Nabi Salehissa, palestiinalaisessa viidensadan hengen kylässä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat