Pohjois-Koreassa poliisit kourivat vaatteiden alta ja torivahti saattaa raiskata, kertovat naiset tuoreessa raportissa – ”He pitävät meitä leluina” - Ulkomaat | HS.fi

Pohjois-Koreassa poliisit kourivat vaatteiden alta ja torivahti saattaa raiskata, kertovat naiset tuoreessa raportissa – ”He pitävät meitä leluina”

Seksuaalinen väkivalta on yleistä Pohjois-Koreassa, ja naisilla on vähän keinoja vastustaa sitä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin torstaiaamuna julkaistu raportti.

Yoon Su-ryun oli pidätettynä salakuljetuksesta epäiltynä, kun hänet raiskattiin Pohjois-Koreassa. Myöhemmin hän pakeni maasta ja asuu nyt tyttärensä kanssa Etelä-Koreassa.­

1.11.2018 6:11

Peking

Pohjoiskorealaiset naiset joutuvat usein poliisien ja muiden viranomaisten seksuaalisen väkivallan uhreiksi, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin tuore raportti.

Naiset kertovat kokemastaan ja näkemästään seksuaalisesta, psyykkisestä ja fyysisestä väkivallasta. Raportin mukaan se on Pohjois-Koreassa yleistä, usein julkista ja tekijää rangaistaan harvoin.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat