Syntyvyyden lasku kauhistuttaa Suomessa, mutta Virossa suunta on toinen – Täysi palkka puolitoista vuotta ja lisäraha ovat johtaneet buumiin, jossa perheet haluavat kolmannen lapsen - Ulkomaat | HS.fi

Syntyvyyden lasku kauhistuttaa Suomessa, mutta Virossa suunta on toinen – Täysi palkka puolitoista vuotta ja lisäraha ovat johtaneet buumiin, jossa perheet haluavat kolmannen lapsen

Nuoria naisia on yhä vähemmän, mutta vauvoja syntyy entistä enemmän. Virossa hämmästellään perhetukien vaikutusta – roimien korotusten seurauksena syntyy ennätysmäärä kolmansia lapsia. ”Halusin jäädä vanhempainvapaalle ehdottomasti Virossa”, sanoo Suomessa pendelöinyt hammaslääkäri Grethen Kuusik.

Rael Teppan on Sten Teppanin (vas) neljäs, ja Grethen Kuusikin kolmas lapsi. Isosiskot Grettel (vas.) ja Mariel odottavat illallista.

1.12.2018 2:00 | Päivitetty 1.12.2018 16:50

Tallinna / Viimsi

Samaan aikaan kun Suomessa on huolestuttu syntyvyyden hiipumisesta nälkävuosien tasolle, Virossa hämmästellään päinvastaista suuntaa: vaikka nuoria naisia on yhä vähemmän, vauvoja syntyy yhtäkkiä aiempaa enemmän.

Kymmenessä kuukaudessa vauvoja on syntynyt 800 enemmän kuin viime vuonna. Syynä ovat etenkin kolmannet lapset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat