Ulkomaat

Trump nimitti uudeksi oikeusministerikseen William Barrin, joka oli samassa virassa myös Bush vanhemman valtakaudella

Barrin nimitys vaatii vielä senaatin hyväksynnän ennen kuin hänet voidaan virallisesti nimittää virkaan. Todennäköisesti senaatti äänestää nimityksestä vasta ensi vuonna.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi perjantaina, että hän on esittänyt William Barria uudeksi oikeusministeriksi.

68-vuotiaan Barrin nimitys vaatii vielä senaatin hyväksynnän ennen kuin hänet voidaan virallisesti nimittää virkaan. Todennäköisesti nimitysäänestys on luvassa vasta ensi vuonna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etenkin republikaaneille mieleinen, republikaanitaustainen Barr on puolustanut joitakin Trumpin toimista Venäjä-tutkintaan liittyen. Hän on esimerkiksi sanonut, että Trump toimi oikein erottaessaan silloisen FBI:n johtajan James Comeyn, joka johti tutkintaa ennen Muelleria.

Lisäksi hän on sanonut, että muun muassa Hillary Clintonin sähköpostikohussa olisi enemmän tutkittavaa kuin Trumpin vaalikampanjan Venäjä-yhteyksissä.

Trump kertoi perjantaina toimittajille Barrin olleen hänen ”ykkösvalintansa ensimmäisestä päivästä lähtien” ja kutsui Barria ”upeaksi mieheksi, upeaksi henkilöksi ja nerokkaaksi mieheksi”.
”Voin ilokseni ilmoittaa, että aion nimittää kunnioitetun William P. Barrin Yhdysvaltain oikeusministerin virkaan. Entisenä George H. W. Bushin oikeusministerinä ja yhtenä kunnioitetuimpana juristina ja lakiasiantuntijana maassamme hän tulee olemaan erinomainen lisä joukkueeseemme. Odotan hänen liittymistään erinomaiseen hallintoomme”, Trump twiittasi perjantaina illalla Suomen aikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump erotti aiemman oikeusministerin Sessionsin noin kuukausi sitten. Nyt virkaa toimittavana oikeusministerinä on toiminut Sessionsin kansliapäällikkönä toiminut Matthew Whitaker.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sessionsin erottamisesta ja sen taustoista voit lukea tarkemmin tästä HS:n artikkelista.

Demokraatitkaan eivät ole täysin tyrmänneet Barrin nimitystä, ainakaan Whitakeriin verrattuna. Whitaker on aiemmin arvostellut kovin sanoin Muellerin Venäjä-tutkintaa. Hän on muun muassa julkisuudessa syyttänyt Muellerin menevän tutkinnassa liian pitkälle.

Barr on toiminut oikeusministerinä myös vuodet 1991–1993 vastikään kuolleen Bush vanhemman presidenttikaudella.

Muellerin odotetaan paljastavan vielä perjantaina uusia tietoja liittyen Michael Cohenin ja Paul Manafortin kertomista seikoista, jotka liittyvät keskeisesti Muellerin johtamaan Venäjä-tutkintaan.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kun rockyhtye U2 kävi Helsingissä, Bono nosti kätensä ja ylisti rauhannobelistia – Nyt saman naisen johtamassa maassa muslimien talot poltetaan ja ihmisviha velloo avoimena

   Tilaajille
  2. 2

   Suomalaistutkija osoitti, että hpv16-virus on tarttunut ihmiseen neandertalin­ihmisestä – Nyt iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä kunnian löydöstä

   Tilaajille
  3. 3

   Eikö rokotettukaan ole turvassa? Tartunnan voi saada rokotteesta huolimatta, THL:n asiantuntija selittää miksi

  4. 4

   Myös maailman vaikutusvaltaisin lehti hehkuttaa Oodi-kirjastoa – ”Torille!” arkkitehti Antti Nousjoki iloitsee

  5. 5

   Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

  6. 6

   Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

  7. 7

   Linnan juhlissa puvullaan huomiota herättänyt Elina Gustafsson kertoo saamastaan vihapuheesta: ”Olen oikeastaan kiitollinen”

  8. 8

   Venäjä lennätti kaksi strategista pommittajaa Venezuelaan

  9. 9

   Parisuhde kärsii, jos tunnetyö jää toisen harteille tai se on unohdettu kokonaan

  10. 10

   Tällainen on e-urheilun huipulle tähtäävien suomalais­miesten mielen­maisema – intohimoa, unelmia, paineita ja rahaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  2. 2

   Tapiolan uimahalli aiotaan purkaa – Arvorakennuksen pieleen menneeseen remonttiin upotettiin yhdeksän miljoonaa euroa

  3. 3

   Keskenmeno on ihmisellä sääntö eikä poikkeus – kohtu valikoi tarkkaan, kenet se ottaa vastaan

   Tilaajille
  4. 4

   Monille tuttu iltapäivän hetki on ensimmäinen merkki kaamos­väsymyksestä – Joka kolmas aikuinen potee pimeää, ja oireet alkavat usein kolme­kymppisenä

  5. 5

   Silmukka kiristyy Trumpin ympärillä – ”Henkilö 1” kehotti lakimiestään rikkomaan lakia ja suunnitteli pilvenpiirtäjää Moskovaan vielä kesken vaalikampanjan

  6. 6

   Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

  7. 7

   Velattomana kuoleminen ei ole järkevää, sanoo Ruotsin pankkivalvoja – ruotsalaiset velkaantuvat ja vaurastuvat samaan aikaan

  8. 8

   Krp hakee rikos­insinöörejä kryptisellä koodi­kielellä – ”Tarkoitus on kiinnittää oikean kohde­ryhmän huomio”

  9. 9

   Johanna Puro on viime kuukaudet paimentanut poliisia tutkimaan poikansa pyörän varkautta – ”Eikö poliisi itse osaa siirtää tiedostoa muistitikulle?”

  10. 10

   Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä

  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni ei vieläkään tiedä, mitä hänen ex-poikaystävänsä teki päivisin

  10. 10

   Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksen terveysasemalla

  11. Näytä lisää