Miljardien eurojen huume­kartellia johti vaino­harhainen mies – Avain­todistaja kertoi, miten El Chapo vakoili alaisiaan, vaimoaan ja rakastajatartaan - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat

Miljardien eurojen huume­kartellia johti vaino­harhainen mies – Avain­todistaja kertoi, miten El Chapo vakoili alaisiaan, vaimoaan ja rakastajatartaan

Miljardien eurojen huumebisnestä pyörittänyt Joaquin Guzmán halusi tietää, mitä läheiset hänestä sanovat. Vakoiluohjelmat asentanut mies kääntyi sittemmin huumeparonia vastaan ja antoi tietonsa poliisille.

Joaquin ”El Chapo” Guzmanin sotilaiden huostassa Mexíco Cityssä tammikuussa 2016. Kuva: Henry Romero / Reuters

Julkaistu: 10.1.2019 17:04

Vaarallisesta ja tarunhohtoisesta maineesta tunnetun meksikolaisen huumeparonin Joaquin Guzmánin tarina saa uusia ja hämmästyttäviä sävyjä häntä vastaan käytävässä oikeudenkäynnissä.

Uutistoimistojen mukaan El Chapona eli pätkänä tunnettu 168-senttinen ja ilmeisesti 61-vuotias Guzmán on ollut hyvin vainoharhainen alaisiaan ja jopa läheisimpiä ihmisiään kohtaan. Hän salakuunteli vaimoaan ja rakastajatartaan sekä kymmeniä muita ihmisiä kännykkään asennetuilla vakoiluohjelmilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta