Musliminuorten ihan oma islam sekoittaa koulun arkea Itävallassa – ”Aihe on ollut tabu siinä missä koulujen väkivalta”, sanoo rehtori - Ulkomaat | HS.fi

Musliminuorten ihan oma islam sekoittaa koulun arkea Itävallassa – ”Aihe on ollut tabu siinä missä koulujen väki­valta”, sanoo rehtori

Musliminuoret ovat Itävallassa kovan paineen alla. Tunne syrjityksi joutumisesta vahvistaa uskonnon roolia omassa elämässä. Kouluissa uskonto aiheuttaa konflikteja. Juttu on osa Luokkavieras-juttusarjaa, jossa HS:n kirjeenvaihtajat kertovat lasten koulunkäynnistä eri puolilla maailmaa.

Wieniläisen uuden keskikoulun Franz Jonas Europaschulen oppilaita koulun luokkahuoneessa. Itävallassa ei ole kaikille yhteistä peruskoulua, vaan oppilaat valitsevat 10-vuotiaina, jatkavatko ammattiopintoihin johtavaa opintopolkua uuteen keskikouluun vai pyrkivätkö lukiolinjalle. Koulun oppilaiden jututtaminen ei ollut mahdollista ilman vanhempien lupaa.

11.1.2019 2:00 | Päivitetty 11.1.2019 14:44

Wien

Rehtori Christian Klarin työhuoneen ovi on aina auki. Sitä on turha sulkea, sillä ovensuussa on jatkuvasti joku, jolla on asiaa.

”Olen ottanut sen linjan, että haluan tietää ihan kaiken, mitä tässä koulussa tapahtuu”, Klar sanoo työpöytänsä ääressä wieniläisen Franz Jonas Europa­schule -koulun toisessa kerroksessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat